Skip to main content

Doi foști jurnaliști de la Jurnalul National au lansat site-ul SelectNews

 

Publicitate

SITE NOU. Robert Veress și Oana Pavelescu, foști jurnaliști la Jurnalul Național au lansat, astăzi, site-ul de știri SelectNews.

Data lansării nu este întâmplătoare: acum 613 ani, Johannes Gutenberg inventa tiparul. "Aducem, astfel, un omagiu „părintelui presei scrise", fără a cărui invenție Renașterea nu ar fi fost posibilă, iar evoluția omenirii ar fi fost mult mai lentă", justifică autorii site-ului.

Ce își propune noul site de știri?

SelectNews este fondat de jurnaliști care își doresc să își practice onest meseria, furnizând publicului informațiile care îl interesează, nu dezinformările sau informațiile-balast despre care alții consideră că trebuie mediatizate”, se prezintă noul produs pe site.

Din prezentarea SelectNews:

"Cultul SelectNews este Agenda Cetățeanului. În Agenda Cetățeanului intră toate acele informații care ne afectează în viața de zi cu zi. Nu ne interesează deloc agenda politicienilor, ci doar deciziile pe care le iau și care se publică în Monitorul Oficial.

Ignorăm anunțurile populiste și le abordăm doar pe cele care se referă la măsuri cu efecte negative, în speranța că presiunea publică le va contramanda.

Apropo de presiunea publică: Agenda Cetățeanului va funcționa ca un fel de institut de sondaj al opiniei publice online, 24 de ore din 24. Vom propune dezbateri serioase, pe subiecte controversate, de larg interes, care divizează societatea.

Exemple: apartenența României la Uniunea Europeană, oficializarea relațiilor homosexuale, finanțarea cultelor, băncile din România, pensii de stat vs pensii private, taxa unică vs impozit progresiv, schimbările din învățământ, judecători la CCR numiți politic vs numiți de magistrați, eutanasiere vs sterilizare câini vagabonzi etc. Fiecăreia dintre aceste teme de dezbatere îi va fi alocată o altă pagină a site-ului nostru, care va fi ușor accesibilă în permanență, funcționând ca o platformă ce va conține interviuri, articole informative și opinii referitoare la tema în cauză, precum și un sondaj de opinie ce va rămâne deschis."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @profesor
  1. Nu exista nicio legatura de afiliere intre trustul Intact si SelectNews. Singura legatura este cea vizibila, transparenta, a prezentei mele sporadice la Antena 3 si in caseta editoriala a SelectNews..
  2. „Toata ziua” inseamna una-doua prezente pe saptamana, in baza unei conventii care dateaza din vremea angajamentului la JN, conventie la care nu am de gand sa renunt pana ce nu voi avea un alt mijloc de subzistenta.
  3. SelectNews va ocoli subiectele politice, in masura in care nu afecteaza direct si nemijlocit Agenda Cetateanului.
  4. Putem prezuma orice, dar judecata dreapta se face la fata locului (selectnews.ro), pe articolele si subiectele de pe site. Altfel, se cheama ca manipulam, strigand „manipulare!”
  Cele bune.
 • Pai ... pe Veresss asta ... il vezi toata ziua lafaindu-se in studiourile Latrinei 3!!! Traiasca "independenta" editoriala si "echilibrul" noului site! Cred ca este un nou produs on-line "made in Felix" ... care a mirosit ca mult de manipulat si pe on-line!!!!
 • "Interviul care ar putea schimba lumea." Îmi dau seama cât de onest doresc oamenii să-şi practice meseria din acest titlu.

Trimite un comentariu