Skip to main content

Doi foşti jurnalişti de la Jurnalul National au lansat site-ul SelectNews

 

Publicitate

SITE NOU. Robert Veress şi Oana Pavelescu, foşti jurnalişti la Jurnalul Naţional au lansat, astăzi, site-ul de ştiri SelectNews.

Data lansării nu este întâmplătoare: acum 613 ani, Johannes Gutenberg inventa tiparul. "Aducem, astfel, un omagiu „părintelui presei scrise", fără a cărui invenţie Renaşterea nu ar fi fost posibilă, iar evoluţia omenirii ar fi fost mult mai lentă", justifică autorii site-ului.

Ce îşi propune noul site de ştiri?

SelectNews este fondat de jurnalişti care îşi doresc să îşi practice onest meseria, furnizând publicului informaţiile care îl interesează, nu dezinformările sau informaţiile-balast despre care alţii consideră că trebuie mediatizate”, se prezintă noul produs pe site.

Din prezentarea SelectNews:

"Cultul SelectNews este Agenda Cetăţeanului. În Agenda Cetăţeanului intră toate acele informaţii care ne afectează în viaţa de zi cu zi. Nu ne interesează deloc agenda politicienilor, ci doar deciziile pe care le iau şi care se publică în Monitorul Oficial.

Ignorăm anunţurile populiste şi le abordăm doar pe cele care se referă la măsuri cu efecte negative, în speranţa că presiunea publică le va contramanda.

Apropo de presiunea publică: Agenda Cetăţeanului va funcţiona ca un fel de institut de sondaj al opiniei publice online, 24 de ore din 24. Vom propune dezbateri serioase, pe subiecte controversate, de larg interes, care divizează societatea.

Exemple: apartenenţa României la Uniunea Europeană, oficializarea relaţiilor homosexuale, finanţarea cultelor, băncile din România, pensii de stat vs pensii private, taxa unică vs impozit progresiv, schimbările din învăţământ, judecători la CCR numiţi politic vs numiţi de magistraţi, eutanasiere vs sterilizare câini vagabonzi etc. Fiecăreia dintre aceste teme de dezbatere îi va fi alocată o altă pagină a site-ului nostru, care va fi uşor accesibilă în permanenţă, funcţionând ca o platformă ce va conţine interviuri, articole informative şi opinii referitoare la tema în cauză, precum şi un sondaj de opinie ce va rămâne deschis."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • milli vanilli milli vanilli
    eu zic ca pana nu vedem ce are de gand sa faca,sa nu-i sarim la glanda, dar sper sa nu mai apara la crizata aia de la A3
  • Unguru' Unguru'
    s-a trezit ungurescu asta de veres mare mogul de presa... Menj haza, ungure!
  • Robert Robert
    @profesor
    1. Nu exista nicio legatura de afiliere intre trustul Intact si SelectNews. Singura legatura este cea vizibila, transparenta, a prezentei mele sporadice la Antena 3 si in caseta editoriala a SelectNews..
    2. „Toata ziua” inseamna una-doua prezente pe saptamana, in baza unei conventii care dateaza din vremea angajamentului la JN, conventie la care nu am de gand sa renunt pana ce nu voi avea un alt mijloc de subzistenta.
    3. SelectNews va ocoli subiectele politice, in masura in care nu afecteaza direct si nemijlocit Agenda Cetateanului.
    4. Putem prezuma orice, dar judecata dreapta se face la fata locului (selectnews.ro), pe articolele si subiectele de pe site. Altfel, se cheama ca manipulam, strigand „manipulare!”
    Cele bune.
  • profesor profesor
    Pai ... pe Veresss asta ... il vezi toata ziua lafaindu-se in studiourile Latrinei 3!!! Traiasca "independenta" editoriala si "echilibrul" noului site! Cred ca este un nou produs on-line "made in Felix" ... care a mirosit ca mult de manipulat si pe on-line!!!!
  • Pavel Pavel
    "Interviul care ar putea schimba lumea." Îmi dau seama cât de onest doresc oamenii să-şi practice meseria din acest titlu.

Trimite un comentariu

sus