Skip to main content

Partidul Conservator trimite la CNA o postare de pe blogul lui Voiculescu

 

Capturaţi ecranul complet 04.06.2013 185434.bmp

Publicitate

CU BLOGUL LA CNA. Partidul Conservator a trimis o informare către CNA despre „campania de denigrare” la care sunt supuşi Dan Voiculescu şi trustul pe care familia acestuia îl conduce. Documentul conţine, cu excepţia introducerii, fragmente întregi dintr-o postare de pe blogul lui Dan Voiculescu. Scrisoarea a ajuns la toţi membrii CNA, însă Valentin Jucan, membru al forului, a luat astăzi o poziţie publică în acest sens.

În postarea de pe blog, Voiculescu vorbeşte despre faptul că „s-a declanşat o nouă campanie furibundă de denigrare orientată împotriva mea, a familiei mele şi a trustului Intact”. „În doar trei zile, două televiziuni mi-au invocat numele de peste 5.000 de ori în contexte halucinante, printre care dezinformări flagrante”, a mai scris fondatorul Partidului Conservator.

În replică la informarea venită de la Partidul Conservator, Valentin Jucan a răspuns public că „în lipsa unei solicitări în sensul unei sesizări oficiale către Consiliul Naţional al Audiovizualului”, forul nu are ce să analizeze. „Precizez că în ultimul an au mai fost semnalate campanii de denigrare atât la adresa unor persoane publice cât şi la adresa unor insituţii ale statului, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a poziţionat conform voinţei majoritare”, a mai spus Jucan în răspunsul către PC.

Documentele integrale, în continuare: 

Scrisoarea Partidului Conservator
Vă transmitem spre informare, principalele aspecte exprimate pe blogul personal de Preşedintele fondator al Partidului Conservator, domnul Dan Voiculescu, referitoare la campania de denigrare desfăşurată împotriva sa, a familiei sale şi a trustului media pe care l-a fondat:

In intervalul 1 martie – 10 mai 2013, Evenimentul zilei a publicat, in print si online, 146 de articole cu si despre Dan Voiculescu. Articole distincte! In cadrul acestora, numele meu a fost mentionat, direct sau indirect, de 735 de ori.

Subiectul predilect: dosarul ICA din care jurnalistii publicatiei amintite repeta invariabil si tendentios cateva date din rechizitoriu, ignorand programatic orice informatii obiective (expertize comandate de instanta care concluzioneaza ca nu exista prejudiciu; grave erori de procedura – ex. declaratii influentate flagrant de procurori; sute de privatizari ale unor institute de cercetare, desfasurate dupa aceeasi procedura, care nu au facut obiectul niciunei cercetari; lipsa totala a oricaror probe directe si indirecte impotriva mea etc.).

Am ales sa nu raspund denigrarilor decat in instanta. Si, in recentul proces in care Traian Basescu a fost condamnat pentru afirmatii calomniatoare la adresa mea, am dovedit ca justitia este raspunsul adecvat la asemenea abordari.

In aceste zile, speculand un conflict comercial denaturat intr-un dosar penal din motive care, sunt convins, vor fi elucidate de justitie , s-a declansat o noua campanie furibunda de denigrare orientata impotriva mea, a familiei mele si a trustului Intact.

Din datele preliminare ale monitorizarilor, in doar trei zile, doua televiziuni mi-au invocat numele de peste 5000 de ori in contexte halucinante, printre care dezinformari flagrante care au scopul evident de a genera presiuni asupra institutiilor statului. Astazi, duminica, 2 iunie 2013, un post caruia ii voi intenta un nou proces, comunica, in regim de breaking news, ca as fi plecat din tara pentru a evita “consecintele dosarului Sorin Alexandrescu”!?

Am imputernicit pe profesorul Gheorghita Mateut sa notifice celor care dezinformeaza cu interesul evident de a genera presiune asupra institutiilor statului si de a denigra trustul media numarul 1 din Romania ca vor raspunde in justitie pentru actiunile lor. Totodata, vor fi sesizate oficial toate institutiile interne si internationale care au competenta pe zonele de audiovizual si concurenta.

Cei care incearca sa acumuleze cota de piata printr-un razboi incorect, bazat pe dezinformari si presiuni, dus impotriva televiziunilor unui trust 100% romanesc, confirmat zilnic de increderea a 10 milioane de romani, si-au facut un calcul gresit. A mai incercat cineva sa ii convinga pe romani “sa nu se uite la Antene” si a pierdut cu 87%.

În cei 20 de ani de existenţă, Trustul Intact a depăşit mai multe astfel de atacuri concertate. Până la un punct, apreciez că este natural ca liderul de piaţă să fie ţinta atacurilor concurenţei. Însă atunci când aceste atacuri se desfăşoară cu mijloace imorale, cu respectarea sistematică a unor informaţii false şi denigrarea unor jurnalişti reputaţi, consider că este necesară pentru întreaga societatea românească o reacţie fermă din partea instituţiilor statului, care să asigure un mediu concurenţial corect şi un standard elementar al decenţei şi adevărului în mass-media”.

Răspunsul lui Valentin Jucan:

„Am primit informarea cu nr A05/03.06.2013 cu privire la desfăşurarea unei campanii de denigrare care s-ar desfăşura în spaţiul audiovizual.

În lipsa unei solicitări în sensul unei sesizări oficiale către Consiliul Naţional al Audiovizualului, îmi exprim regretul faţă de eventualele acţiuni pe care dumneavoastră le enumeraţi şi sugerez ca specialiştii dumneavoastră să întoarcă o plângere cu toate aspectele la care faceţi referire. Ca şi până acum Consiliul Naţional al Audiovizualului va dezbate, în şedinţă publică, eventuala dumneavoastră sesizare, iar în virtutea legii, va decide.

Precizez că în ultimul an au mai fost semnalate campanii de denigrare atât la adresa unor persoane publice cât şi la adresa unor insituţii ale statului, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a poziţionat conform voinţei majoritare, fapt care a dus la observaţii la adresa CNA în raportul anual privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Folosesc această cale pentru a vă transmite expresia celor mai alese consideraţii şi vă asigur de întreaga mea atenţie pentru respectarea legii.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion din balon ion din balon
    Familia Voiculescu este cancerul Romaniei, o amenintare la adresa statului si ar trebui judecata de urgenta pentru tradare de tara!
  • sasca sasca
    Sper ca o data și odată Băsescu sa înceteze cu denigrările la adresa familiei Voiculescu.
  • tom tom
    basescu e un om valoros şi de onoare. Esti de acord mad?:)
  • mad79 mad79
    Daca Voiculescu e un om de valoare,inseamna ca tu nu stii ce e valoarea!
    Cum poti sa spui,despre un securest,turnator al propriei familii la Securitate,pentru a fi urmarita si alungata din tara,ca este o persoana de valoare!
    Mi-a placut placut faza aia,cu trustful media numarul 1 din tara"!
    Ce mai minte si asta sa doarma bine noaptea!
  • Iulia Badescu Iulia Badescu
    Iulia Badescu: voiculescu e un om valoros si de onoare.
  • tom tom
    da alex, sa ne paraseasca, sa ramana doar băsu şi beunu. Şi atunci o sa fie in sfarşit democraţie adevarata. Sau poate dispar împreună. Şi atunci rămân fara paine si basiştii din presă, din serviciile de informatii, postacii,etc.
  • alex alex
    E bine domnule Varan?Imi amintesc ca si dumneavoastra a-ti facut acelasi lucru cu niste judecatori,companii de cablu,firme,institutii ale statului,etc.E bine cand sunteti denigrat pe "nedrept"?Nu e bine.In acele cazuri nu s-a luat nici o masura si nici acum n-o sa se ia.Sper sa ne parasiti din aceasta lume cat mai repede si sa luati si antenele cu dumneavoastra.

Trimite un comentariu

sus