Skip to main content

Partidul Conservator trimite la CNA o postare de pe blogul lui Voiculescu

 

Capturaţi ecranul complet 04.06.2013 185434.bmp

Publicitate

CU BLOGUL LA CNA. Partidul Conservator a trimis o informare către CNA despre „campania de denigrare” la care sunt supuși Dan Voiculescu și trustul pe care familia acestuia îl conduce. Documentul conține, cu excepția introducerii, fragmente întregi dintr-o postare de pe blogul lui Dan Voiculescu. Scrisoarea a ajuns la toți membrii CNA, însă Valentin Jucan, membru al forului, a luat astăzi o poziție publică în acest sens.

În postarea de pe blog, Voiculescu vorbește despre faptul că „s-a declanșat o nouă campanie furibundă de denigrare orientată împotriva mea, a familiei mele și a trustului Intact”. „În doar trei zile, două televiziuni mi-au invocat numele de peste 5.000 de ori în contexte halucinante, printre care dezinformări flagrante”, a mai scris fondatorul Partidului Conservator.

În replică la informarea venită de la Partidul Conservator, Valentin Jucan a răspuns public că „în lipsa unei solicitări în sensul unei sesizări oficiale către Consiliul Național al Audiovizualului”, forul nu are ce să analizeze. „Precizez că în ultimul an au mai fost semnalate campanii de denigrare atât la adresa unor persoane publice cât și la adresa unor insituții ale statului, iar Consiliul Național al Audiovizualului s-a poziționat conform voinței majoritare”, a mai spus Jucan în răspunsul către PC.

Documentele integrale, în continuare: 

Scrisoarea Partidului Conservator
Vă transmitem spre informare, principalele aspecte exprimate pe blogul personal de Președintele fondator al Partidului Conservator, domnul Dan Voiculescu, referitoare la campania de denigrare desfășurată împotriva sa, a familiei sale și a trustului media pe care l-a fondat:

In intervalul 1 martie – 10 mai 2013, Evenimentul zilei a publicat, in print si online, 146 de articole cu si despre Dan Voiculescu. Articole distincte! In cadrul acestora, numele meu a fost mentionat, direct sau indirect, de 735 de ori.

Subiectul predilect: dosarul ICA din care jurnalistii publicatiei amintite repeta invariabil si tendentios cateva date din rechizitoriu, ignorand programatic orice informatii obiective (expertize comandate de instanta care concluzioneaza ca nu exista prejudiciu; grave erori de procedura – ex. declaratii influentate flagrant de procurori; sute de privatizari ale unor institute de cercetare, desfasurate dupa aceeasi procedura, care nu au facut obiectul niciunei cercetari; lipsa totala a oricaror probe directe si indirecte impotriva mea etc.).

Am ales sa nu raspund denigrarilor decat in instanta. Si, in recentul proces in care Traian Basescu a fost condamnat pentru afirmatii calomniatoare la adresa mea, am dovedit ca justitia este raspunsul adecvat la asemenea abordari.

In aceste zile, speculand un conflict comercial denaturat intr-un dosar penal din motive care, sunt convins, vor fi elucidate de justitie , s-a declansat o noua campanie furibunda de denigrare orientata impotriva mea, a familiei mele si a trustului Intact.

Din datele preliminare ale monitorizarilor, in doar trei zile, doua televiziuni mi-au invocat numele de peste 5000 de ori in contexte halucinante, printre care dezinformari flagrante care au scopul evident de a genera presiuni asupra institutiilor statului. Astazi, duminica, 2 iunie 2013, un post caruia ii voi intenta un nou proces, comunica, in regim de breaking news, ca as fi plecat din tara pentru a evita “consecintele dosarului Sorin Alexandrescu”!?

Am imputernicit pe profesorul Gheorghita Mateut sa notifice celor care dezinformeaza cu interesul evident de a genera presiune asupra institutiilor statului si de a denigra trustul media numarul 1 din Romania ca vor raspunde in justitie pentru actiunile lor. Totodata, vor fi sesizate oficial toate institutiile interne si internationale care au competenta pe zonele de audiovizual si concurenta.

Cei care incearca sa acumuleze cota de piata printr-un razboi incorect, bazat pe dezinformari si presiuni, dus impotriva televiziunilor unui trust 100% romanesc, confirmat zilnic de increderea a 10 milioane de romani, si-au facut un calcul gresit. A mai incercat cineva sa ii convinga pe romani “sa nu se uite la Antene” si a pierdut cu 87%.

În cei 20 de ani de existență, Trustul Intact a depășit mai multe astfel de atacuri concertate. Până la un punct, apreciez că este natural ca liderul de piață să fie ținta atacurilor concurenței. Însă atunci când aceste atacuri se desfășoară cu mijloace imorale, cu respectarea sistematică a unor informații false și denigrarea unor jurnaliști reputați, consider că este necesară pentru întreaga societatea românească o reacție fermă din partea instituțiilor statului, care să asigure un mediu concurențial corect și un standard elementar al decenței și adevărului în mass-media”.

Răspunsul lui Valentin Jucan:

„Am primit informarea cu nr A05/03.06.2013 cu privire la desfășurarea unei campanii de denigrare care s-ar desfășura în spațiul audiovizual.

În lipsa unei solicitări în sensul unei sesizări oficiale către Consiliul Național al Audiovizualului, îmi exprim regretul față de eventualele acțiuni pe care dumneavoastră le enumerați și sugerez ca specialiștii dumneavoastră să întoarcă o plângere cu toate aspectele la care faceți referire. Ca și până acum Consiliul Național al Audiovizualului va dezbate, în ședință publică, eventuala dumneavoastră sesizare, iar în virtutea legii, va decide.

Precizez că în ultimul an au mai fost semnalate campanii de denigrare atât la adresa unor persoane publice cât și la adresa unor insituții ale statului, iar Consiliul Național al Audiovizualului s-a poziționat conform voinței majoritare, fapt care a dus la observații la adresa CNA în raportul anual privind Mecanismul de Cooperare și Verificare. Folosesc această cale pentru a vă transmite expresia celor mai alese considerații și vă asigur de întreaga mea atenție pentru respectarea legii.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca Voiculescu e un om de valoare,inseamna ca tu nu stii ce e valoarea!
    Cum poti sa spui,despre un securest,turnator al propriei familii la Securitate,pentru a fi urmarita si alungata din tara,ca este o persoana de valoare!
    Mi-a placut placut faza aia,cu trustful media numarul 1 din tara"!
    Ce mai minte si asta sa doarma bine noaptea!
  • da alex, sa ne paraseasca, sa ramana doar băsu şi beunu. Şi atunci o sa fie in sfarşit democraţie adevarata. Sau poate dispar împreună. Şi atunci rămân fara paine si basiştii din presă, din serviciile de informatii, postacii,etc.
  • E bine domnule Varan?Imi amintesc ca si dumneavoastra a-ti facut acelasi lucru cu niste judecatori,companii de cablu,firme,institutii ale statului,etc.E bine cand sunteti denigrat pe "nedrept"?Nu e bine.In acele cazuri nu s-a luat nici o masura si nici acum n-o sa se ia.Sper sa ne parasiti din aceasta lume cat mai repede si sa luati si antenele cu dumneavoastra.

Trimite un comentariu