Skip to main content

PRESA DE AZI. Șantajul lui Alexandrescu ține încă prima pagină a ziarelor

 

presa de azi 4 iunieȘantajul practicat de directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, la adresa operatorului de cblu RCS&RDS se regăsește pe prima pagină a ziarelor Adevărul, Evenimentul zileiRomânia liberă și Jurnalul Național.

Publicitate

Adevărul scrie că șantajul lui Alexandrescu a compromis o investigație jurnalistică “ce merita o soartă mai bună”.

“În timp ce Alexandrescu negocia preluarea pe satelit a Antenelor, sub amenințarea că dezvăluie contractul dintre operatorul de cablu și firma lui Mitică Dragomir, un alt șef din Trustul Intract, Dan Matiescu, solicitata amănunte despre contract sub pretextul documentării jurnalistice”, scrie Adevărul pe prima pagină. Cotidianul editat de Adevărul Holding titrează “Dezvăluiri ucise de șantajul Antenei”.

Ziarul Evenimentul zilei abordează subiectul din perspectiva unei scrisore trimise de președintele LPF, Dumitru Dragomir, lui Dan Matiescu, șeful Intact Publishing, în care îl avertiza că “nu va ceda amenințărilor la care era supus”.

EVZ titrează pe prima pagină “Mitică Dragomir: Nu voi răspunde unui șantaj mediatic”. Ziarul mai scrie că Mititcă Dragomir i-a trimis lui Matiescu această scrisoare pe 29 aprilie 2013.

România liberă tratează cazul Alexandrescu din perspectiva motivației arestării și a celorlalți angajați implicați în șantaj.

“Procurorii vor audia mai mulți angajați ai trustului Intact care au participat, cu voie sau fără voie, la acțiunea de șantaj”, scrie RL pe prima pagină. Titlul pe care iese România liberă este “Pe cine popate trage după el Dan Voiculescu”.

Jurnalul Național titrează pe prima pagină: "DNA anchetează dosarul RCS&RDS-Dumitru Dragomir. Cotidianul scrie că ancheta "vizează contractul în valoare de 3,5 milioane de euro".

Alte titluri de pe prima pagină a ziarelor:

 • ProSport: Au pus capac la Cupă!
 • Gazeta Sporturilor: Noul General
 • Libertatea: Vica Blochina: “Am fumat marijuana cu ginerele lui Băsescu”
 • Click!: Anda Adam, “fabrică de bani”

Vedeți cu arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • In Romania nu exista prezumtia de nevinovatie decat la nivel de text in Constitutie. In practica, nimeni nu tine cont de asta.
  Nu tin cont autoritatile statului, ce sa mai cerem de la "jurnalisti". Singura solutie e ca toti care sunt lezati de tot felul de catalogari de acest gen sa se adreseze justitiei, in civil, si sa ceara daune morale.
  Aici intervine o alta problema: daca intr-o tara civilizata, daunele morale pentru astfel de fapte pot ajunge si milioane de dolari sau euro, in Romania niciun judecator nu a avut curajul sa acorde sume atat de mari.
  Oricum, si sume de sute de mii de lei sunt descurajante pentru un jurnalist, sunt bani de buzunar pentru cei foarte bogati.
  Inca o precizare: chiar daca Sorin Alexandrescu va fi dovedit, in urma unui proces, a fi santajist, in acest moment nu e. Iar cei ce-l numesc acum santajist sunt buni de plata. Ca sa nu mai zic ca astfel de etichetari nu au nicio legatura de presa.
 • Santajul practicat de Alexandrescu-aveti grija ce spuneti, corect este presupusul santaj practicat de Alexandrescu. Din cate stiu eu nu s-a dat un verdict in instanta, este o ancheta in curs de desfasurare, nici macar la proces nu s-a ajuns. Sau si pagina de media da verdicte acum?

Trimite un comentariu