Skip to main content

Pro TV și Prima TV, amendate cu 10.000 de lei pentru filme vulgare

 

harold kumar
Posturile Prima TV și Pro TV au fost sancționate cu câte 10.000 de lei pentru difuzarea unor filme cu conținut vulgar. Antena 1 a primit o scrisoare de atenționare pentru imagini violente din seria Biblia, difuzată în Săptămâna Mare a Paștilor.

Publicitate

La Pro TV, problemele au fost la filmul Harold și Kumar evadează din Guantanamo Bay, difuzat pe 17 mai, după ora 22.00. Filmul a avut semnul de avertizare 12 (interzis copiilor sub 12 ani). Producția este marcată, potrivit IMDB, cu 18 ani în Singapore, 16 în Irlanda, 18 Marea Britanie și Noua Zeelandă, 12 ani în Germania și în Olanda și 16 ani în Argentina, Austria, Africa de Sud.

În cazul Prima TV, a fost difuzat, la ora 20.00, un film ce prezintă scene de nuditate și un limbaj extrem de vulgar. Producția, Vicii Mortale a fost marcat cu 12. deși în SUA este marcat cu R (Interzis tinerilor de sub 17 ani).

La seria Biblia, film difuzat după ora 22.30, reprezentanții CNA au taxat scenele cu imagini violente.

Filmele în cauză au intrat în vizorul CNA ca urmare a unor sesizări venite din partea telespectatorilor. Spre exemplu, în scena în care Cain l-a ucis pe Abel, Cain îl loveşte cu pumnul pe fratele său, acesta cade la pământ şi apoi Cain loveşte cu un bolovan capul lui Abel; Abel este prezentat căzut la pământ cu chipul însângerat;

Sancțiunile au fost acordate la propunerea lui Radu Călin Cristea. Un alt membru, Christian Mititelu, a propus amendarea cu 30.000 de lei a posturilor Pro TV și Prima TV, însă nu s-a întrunit numărul de voturi.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • In sedinta de astazi a CNA am propus organizarea unei intalniri a membrilor forului cu radiodifuzorii. Scopul era acela de a avea o serie de discutii care sa duca la identificarea unui etalon (criterii/norme in baza legii audiovizuale) care sa permita incadrarea corecta pe categoriile de varsta a tuturor filmelor, indiferent de radiodifuzor. De multi ani trebuia sa se intample acest lucru. Votul majoritatii: respinsa propunerea. Mi-a lipsit un vot. Data viitoare cand veti mai auzi vorbindu-se in CNA despre "protectia minorului", "violenta excesiva", "filme ieftine pentru rating", poate le aduceti aminte membrilor CNA despre votul de azi. Eu o voi face! p.s. Protectia majorilor din politica functioneaza
  • da, începe să se sesizeze lumea că rating-urile filmelor cu privire la vîrsta sub care nu sînt recomandate sînt foarte diferite, de la o ţară la alta. tîrziu, ce să zic...
    după mai bine de un deceniu în care pro tv a difuzat seară de seară filme de acţiune, de serie aproape-B, de o violenţă extremă, timp în care CNA-ul se preocupa de orice altceva.
  • Poate faceti si voi o fapta buna si puneti toate deciziile CNA din sedinta de azi si in general din sedintele CNA ca pana se gandesc aia de la CNA sa le puna pe site imbatranim.

Trimite un comentariu