Skip to main content

Proteste în Grecia față de închiderea televiziunii publice: grevă la mijloacele de transport

 

Capturaţi ecranul complet 13.06.2013 111218.bmp
Captura: Euronews

Publicitate

Greva pentru televiziunea publică. Muncitorii de la companiile de transport public  protestează față de închiderea bruscă a televiziunii publice, potrivit The Guardian.

Guvernul a subliniat că decizia de a închide instituția, lansată în urmă cu 75 de ani, este una temporară. Postul public ar urma să fie relansat într-o nouă formulă, cu mult mai puțini angajați.

Se așteaptă organizarea mai multor demonstrații la sediul principal al ERT, unde muncitorii s-au strâns. Potrivit The Guardian, business-urile private nu s-au alăturat grevei.

„Un angajat ERT câștigă într-o zi cât câștig eu într-o săptămână, de ce aș face grevă pentru ei”, a spus un vânzător de legume, citat de The Guardian.

„Mii de oameni și-au pierdut slujbele. Pentru ei cine protestează?”, a spus o chelneriță.

Antonis Samaras, primul ministru al Greciei, a spus într-o declarație de presă că vaa continua planurile sale de reformare a ERT și că va relansa o instituție mai eficientă.

Opoziția a reacționat dur la decizia guvernului. „Ceea ce s-a întâmplat marți a fost fără precedent, nu doar în Grecia ci în toată Europa. Televiziunea publică este închisă doar în două circumstanțe: când țara este ocupată sau în cazul unei lovituri de stat”, a spus Alexis Tsipras, liderul stângii radicale elene.

Rata de șomaj în Grecia a ajuns la 27% după ce peste 850.000 de persoane și-au pierdut locurile de muncă.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu