Skip to main content

16 iunie. Săftoiu despre situaţia din Grecia: Am fost în situaţia de a închide TVR. Teo, înapoi pe TV?

 

claudiu saftoiu (7)

Publicitate

ŞEFUL TVR DESPRE GRECIA. Şi TVR a fost în situaţie de colaps în iulie 2012, dar închiderea sa a fost evitată a declarat Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR, pentru Mediafax.

Claudiu Săftoiu a spus că TVR va trimite, luni, o echipă de televiziune formată din trei persoane, condusă de jurnalista TVR Cristina Ţilică, pentru a face o serie de reportaje la faţa locului, referitoare la situaţia în care se află acum, după patru-cinci zile de întrerupere a emisiei, angajaţii fostei televiziuni publice din Grecia, ERT.


"Vom avea, de asemenea, pe parcursul săptămânii viitoare, reportaje şi informaţii pe care le vom prezenta în ediţiile de seară ale Direcţiei de Ştiri, în «Telejurnal», în «Ora de ştiri», dar şi în ediţiile din timpul zilei. Vom merge acasă la angajaţi, vom face interviuri cu oameni de pe stradă, cu jurnalişti din media comerciale, în aşa fel încât să avem o oglindă a ceea ce înseamnă impactul închiderii unei televiziuni publice într-o ţară europeană", a spus Claudiu Săftoiu.
Săftoiu: Suntem alături de colegii din Grecia. Am fost în situaţia de a închide TVR anul trecut


SE ÎNTOARCE TEO CU O EMISIUNE PE TV? Teo Trandafir se gândeşte serios să revină în studiourile de televiziune, cu un nou format de emisiune. Ea a povestit, pe blogul personal, că un eveniment de la Corbeanca, la care a fost invitată, a făcut-o să retrăiască bucuria de altădată când emisiunile pe care le făcea vizau în primul starea de bine, scrie DailyBusiness.ro.

"Un lucru m-a izbit: parcă vremea mea n-a trecut. şi o să vă argumentez imediat. Am dat, printre invitaţi, de vedete de-adevăratelea, de oameni ale căror nume au rămas, prin consecvenţă şi, repet, respect făţă de ceea ce fac şi făţă de cei cărora li se adresează. Toate aceste vedete m-au întrebat, fără greş, când mă apuc de-o emisiune în care să poată veni şi poveşti şi cânta şi se întâlni fără teama miştourilor aspre, rugoase, dureroase, ofensive", scrie Teo pe blog.
Teo Trandafir vrea să revină la TV


PREMIERUL GRECIEI VREA SĂ REDESCHIDĂ PARŢIAL TELEVIZIUNE PUBLICĂ. Premierul Greciei, Antonis Samaras, a propus vineri redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice, după o serie de proteste şi pe fondul criticilor europene, scrie Mediafax.
"O comisie care să beneficieze de sprijinul larg al partidelor politice poate fi creată în scopul mobilizării unui număr mic de angajaţi care să reia imediat difuzarea programelor informative", a declarat Samaras, liderul Partidului Noua Democraţie.
Guvernul grec a închis brusc, marţi, radio-televiziunea publică - ERT,stârnind o serie de proteste.
Samaras propune redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice din Grecia


BBC: REGIMUL IRANIAN AMENINŢĂ FAMILIILE ANGAJAŢILOR. Grupul de radio şi televiziune britanic BBC a acuzat regimul iranian că recurge "la intimidări la un nivel fără precedent" împotriva familiilor angajaţilor săi, scrie Mediafax.
Potrivit grupului, autorităţile au avertizat familiile a 15 angajaţi din Londra ai serviciului BBC în limba persană, transmiţându-le că îşi riscă vieţile.
"În ultimele 15 zile, membrii unui număr de 15 familii au fost interogaţi de Ministerul iranian de Informaţii, la Teheran şi în alte oraşe din ţară", a declarat Liliane Landor, de la BBC World Service, citată într-un comunicat.
BBC acuză regimul iranian că recurge la intimidări împotriva familiilor unor angajaţi ai săi


FACEBOOK PROTEJEAZĂ AGRESIV DATELE UTILIZATORILOR SĂI. Facebook a dezvăluit că a primit din partea autorităţilor americane în al doilea semestru al lui 2012 între 9.000 şi 10.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, asigurând că nu s-a conformat sistematic, în plin scandal generat de dezvăluirea spionajului electronic în masă al SUA, notează Mediafax.

Cererile anchetatorilor erau fondate pe fapte care merg de la dispariţia unui copil la presupuse ameninţări teroriste, trecând prin delicte minore. Numărul de conturi vizate variază între 18.000 şi 19.000 în aceeaşi perioadă a ultimelor şase luni ale lui 2012, a precizat Facebook fără a dezvălui de câte ori a răspuns acestor cereri.
Facebook protejează "agresiv" datele utilizatorilor săi, asigură un comunicat al lui Ted Ullyot, principalul avocat al firmei.
Facebook afirmă că SUA au cerut mii de informaţii despre utilizatorii săi în 2012: "Compania protejează agresiv datele utilizatorilor săi"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nelu nelu
    stai in 4.3 lei?
  • GEORGE GEORGE
    Acest Saftoiu este cea mai proasta solutie pentru conducerea TVR. El este pur si smplu incompetent in acest domeniu, ca dovada stau si emisiunile pe care le-a promovat in asa-zisa „grila noua”.Vad ca are o singura preocupare: sa impuna ideea de monarhie in Romania. Necazul este ca nu vom scapa prea curand de el.
  • niky niky
    daca spui ca tov. saftoiu este submediocru deja il lauzi. nu exista un mod de "caracterizare" pentru acest individ. la fel si pentru zgabercea, hossu-longin, si chiar si cei de la sindicat.
  • Radu09 Radu09
    mai bine inchidea TVR ul asa scapam si noi de taxa tv
  • Gaetano Gaetano
    Da, sigur, ati scapat ! " Noroc " ca ati inchis amaratul de TVR Cultural. Halal restructurare si reorganizare !! Acum aveti bani de aruncat pe geam ? Ce ne intereseaza de televiziunea publica din Grecia ? A fost declaratia de neputinta a guvernului grec de a restructura televiziunea. De a o restructura cu adevarat. Nu de a se face ca o restructureaza ( vezi cazul TVR ). Asa ca ciocu' mic !!
    Abonamentul TVR = FURT din buzunarul cetateanului !!
    Intai trebuie sa - mi demonstreze ca beneficiez de serviciile radio - televiziunii de stat, si apoi sa ma puna la plata.
  • PAUL PAUL
    Mare pacat ca nu au inchis-o!Orcum ,e o groapa unde se pierd banii inutil!
  • livia pila livia pila
    Saftoiu s-a facut din nou de ris. In loc sa dea un comunicat sobru de solidaritate, a incercat sa isi construiasca siesi, nulitatii sale patentate un soclu. Scandalos tot ce face acest politruc care ar trebui evacuat urgent din TVR. O rusine nationala ca SRTV sa fie condusa de un submediocru!

Trimite un comentariu

sus