Skip to main content

The Times dă afară 20 de editori

 

the-times-ipad-app2-oJohn Witherow, editor la The Times, a anunțat că 20 de editori vor fi disponibilizați și i-a avertizat pe jurnaliști că "era subvenționării se apropie de sfârșit" pentru că New Corporation, societatea mamă, se pregătește să separe afacerea cu ziare de cea de divertisment, scrie The Guardian.

Publicitate

Witherow a chemat personalul la o întâlnire, luni, în care i-a anunțat că cele 20 de concedieri obligatorii, mai puțin de 10% din personalul editorial al The Times, reprezintă o încercare de a reduce pierderile.

Cu toate acestea, el a asigurat personalul că nu exista un plan de a fuziona operațiunile editoriale ale Times și Sunday Times, invocând motive comerciale și editoriale pentru a păstra titlurile separat.

El a mai spus că împărțirea, la sfarsitul acestei luni, a ziarului News Corp și activele TV și de film în două companii listate separat însemna că Times Newspapers, filiala News International care publică Times și Sunday Times, nu se mai poate baza pe pe profitul venit din alte surse.

The Times s-a bazat în mod tradițional că pierderile sunt compensate de profiturile din alte titluri internaționale, părecum The Sun și, până la închiderea sa în urmă cu doi ani, News of the World.

"De mai mulți ani, Times Newspapers a fost pe pierderi", a spus Witherow. "Compania a tolerat acest lucru, deoarece a putut folosi profiturile din alte părți ale News Corp să plătească pentru ziarele noastre și pentru că proprietarul are o pasiune pentru ziare", a mai spus Witherow.

Ultima disponibilizare de la Times Times și Sunday Times a implicat aproximativ 100 de posturi editoriale, la sfârșitul anului 2011, dintr-un total de 700 la cele două titluri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu