Skip to main content

Un jurnalist BBC a fost amenințat pe Twitter de primarul Ankarei

 

proteste-istanbulBBC și-a exprimat îngrijorarea cu privire la campania de amenințare dusă de primarul Ankarei împotriva unui jurnalist al său, scrie The Guardian. Amenințările au legătură cu modul în care jurnalistul a relatat despre protestele din Turcia.

Publicitate

Reporterul BBC din Turcia Selin Girit a fost acuzat de trădare și de faptul că acționează ca un agent străin într-o serie de mesaje pe Twitter semnate de Ibrahim Melih Gökçek, primarul Ankarei.

Corporația a spus că cele 24 de ore de campanie de pe Twitter au venit ca o reacție la relatările despre revoltele împotriva premierului turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Peter Horrocks, directorul de știri la nivel mondial al BBC, a spus că a fost "foarte îngrijorat" de încercările autorităților turce de "a-i discredita și a-i intimida pe jurnaliștii BBC".

Horrocks a declarat:

"Multe mesaje de amenințare au fost trimise la adresa unui reporter de-al nostru. Acestuia i s-a dat numele și a fost atacat pe rețelele de socializare de către primarul Ankarei pentru faptul că a relatat despre actualele proteste din Turcia.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu