Skip to main content

Un jurnalist ploieștean condamnat pentru șantaj nu mai are voie să profeseze un an

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Virgil Rădulescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și nu mai are dreptul să-și practice meseria timp de un an, au decis magistrații Tribunalului Prahova, scrie HotNews, care citează Max-Media.ro.

Jurnalistul a fost arestat în aprilie pentru șantaj și trafic de influență. El se recomanda ofițer SRI sub acoperire cu trecere pe lângă premierul României. Mai mult, Rădulescu le-a spus unor persoane cu care a avut întâlniri de “afaceri” că site-ul stiriprahova.ro – pe care îl deținea – este de fapt un canal de știri al SRI.

Trei persoane – administratori ai unor societăți comerciale din Ploiești – au fost la un pas să cadă în plasa lui Virgil care le cerea bani, fie că să nu scrie “de rău” despre ei, fie ca să-i ajute să prospere în afaceri.

Conform rechizitoriului, Virgil Rădulescu ar fi amenințat un comerciant de produse lactate care deține un magazin în Piața Nord din Ploiești că va scrie un articol despre presupuse nereguli pe care le făcea acesta și despre calitatea îndoielnică a produselor comercializate. Informațiile ar fi fost obținute în urma unei investigații jurnalistice.

Ca să nu publice articolul și ca să nu semnaleze și altor colegi din presa locală neregulile găsite de el, Rădulescu i-ar fi cerut comerciantului 1.500 de euro.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu