Skip to main content

Vizante, lăsat cu ochii-n soare de TVR: „Statul m-a luat, m-a batjocorit și acum îmi cere și banii pe care nu mi i-a dat”

 

marius-florea-vizante-cinemagia
Sursa foto: Cinemagia

Publicitate

EXCLUSIV. Marius Florea Vizante a rămas neplătit după ce a prezentat, anul trecut, 12 ediții live ale emisiunii Fabrica de staruri, realizată de TVR împreună cu Prime TV din Republica Moldova.

Vizante spune ca are de primit o sumă de ordinul miilor de euro de mai bine de un an, iar în situația lui mai sunt și alți colaboratori ai emisiunii, după cum a declarat actorul, în exclusivitate, pentru paginademedia.ro.

„Statul m-a luat, m-a batjocorit și acum îmi cere și banii pe care nu mi i-a dat. Ceea ce frizează absurdul și deja nu se mai poate. Este peste puterile mele”, a spus actorul, care a încercat prin mai multe căi să obțină banii pe care îi are de luat de la TVR.

Până la publicarea acestui material, reprezentanții TVR nu au făcut niciun comentariu.

"Am acționat TVR Media în judecată" a declarat Vizante, in exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Declaratiile lui Marius Florea Vizante, pentru Paginademedia.ro, în continuare: 

Iulia Bunea, Paginademedia.ro: Cum ați ajuns să lucrați cu TVR?

Marius Florea Vizante: M-au căutat să prezint emisiunea Fabrica de staruri, cu Nicu Alifantis și Andrei Gheorghe. Mi s-a părut o propunere decentă. Ca să urgenteze, chipurile, lucrurile, toate contractele s-au derulat prin firma paralelă numită TVR Media. Ulterior am constatat că TVR Media nu a mai reușit să emită un contract, de iure, valabil în fața legii cu TVR. Au fost 12 ediții transmise în direct de la Chișinău, deci o muncă titanică și cheltuială de timp și efort. Am început fiecare să săpăm pe căi paralele încercând să ne obținem banii.

Am acționat TVR Media în judecată. Pentru asta trebuie să emitem facturi. La 90 de zile de la data emiterii, factura trebuie să producă TVA. Eu cum pot să dau TVA-ul la stat, când eu nu am încasat banii? Sumele nu sunt nici mari și nici foarte mici, dar nu am acești bani. Nici măcar nu am cerut mult, am cerut un preț sub nivelul pieței. 

 

Ei v-au dat vreo explicație?
La vremea respectivă, Andi Lăzescu (fostul președinte TVR - n.r.) era mai tot timpul plecat din țară și avea alte treburi decât să încheie de iure contractul cu TVR Media, deși televiziunea difuza în direct această emisiune. Apoi dumnealui a fost debarcat.

Au venit controalele, au venit blocările de conturi, iar noi am așteptat cuminți să se liniștească lucrurile.

Apoi a venit domnul Săftoiu, la fel de „surd” ca și domnul Lăzescu la rugămințile noastre.

 

Domnul Săftoiu dă drumul la producții noi, spune că lucrurile s-au reglat, că totul merge bine. Deci bani au.

Dar, cu toate astea, nu mai primesc niciun fel de răspuns de la ei: nici prin telefon, nici prin sms, nici pe mail. E ca și când nu aș fi existat.

Nu se poate să nu fiu auzit în această țară. E o speță minoră, rizibilă, suma e ridicolă în raport cu milioanele de euro pe care le are TVR ca datorii. Plus că în ultimă instanță e o chestie de notorietate. Eu am apărut la televizor. M-a văzut o țară întreagă în fiecare duminică seară în primăvara anului trecut.

 

Înțeleg că acest TVR Media caută să se desființeze, deci eu rămân și cu subiectul în aer și cu pârâtul. Nu ar fi mai bine ca eu să fiu plătit și ei să-și regleze conturile cu TVR Media, ca să nu deschid un alt proces de drepturi de autor pentru că au difuzat imagini cu mine fără acordul meu și au dobândit și foloase pentru că în timpul emisiunii a apărut publicitate?

 

Cum ați încercat să vorbiți cu ei?
Am trimis notificări prin jurist și cam atât, pentru că nu mă aude nimeni, nu mă primește nimeni. Oricât ai fi de bună credință, a trecut mai bine de un an. Eu am tot stornat facturile.

Dacă emiți factură și au trecut 90 de zile de la data emiterii se presupune că ai încasat și trebuie să plătești TVA-ul. Aici cercul se închide.

Statul m-a luat, m-a batjocorit și acum îmi cere și banii pe care nu mi i-a dat. Ceea ce frizează absurdul și deja nu se mai poate. Este peste puterile mele. Dacă anulez facturile, nu mai am subiect de proces. Dacă nu le anulez, trebuie să dau statului bani pe care nu i-am primit. Și în acest moment, demonstrația este că statul nu te lasă să-l dai în judecată.

În curs de actualizare

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • acelasi lucru l-am patit eu ca firma cu Primaria Mun.Bucuresti. tras la indigo.se pare ca statul stie perfect cum trage teapa,inca de la semnarea contractului... Din pacate asta e realitatea !
  • Nu scrie nicaieri cati bani trebuia sa ia. Si mi se pare corect si normal ca suma sa fie publica atata timp cat o platim din banii nostri. Deci maestre vizante...spune-ne si noua cate zeci de mii de euro trebuia sa iei. Ca sa vedem daca trebuie sa iti plangem de mila sau sa ridicam din sprancene.
  • site-ului astuia nu i-ar strica putina moderarea a comentariilor. ar fi bine sa nu mai fie lasati sa scrie retarzi ca cel de mai sus.
  • Asa e, Vizante, daca te incurci cu ratatii gen Lazescu, D.Radu si Anca Gheorge (o mai fi traind asta?)...Tu nu ai invatat ca muștele intotdeauna te vor duce la c***t? Eh, asta e!, inveti acum....

Trimite un comentariu