Skip to main content

Al Jazeera a angajat 650 de jurnaliști pentru televiziunea din America

 

foto cotidianul

Al Jazeera America a angajat 650 de jurnaliști și se apropie de final cu grila de programe a canalului de știri care va concura cu posturi precum CNN și Fox, scrie Reuters.

Potrivit lui Ehab Al Shihabi, directorul executiv al operațiunilor internaționale, televiziunea va fi lansată la sfârșitul lunii august.

Rețeaua se va concentra asupra jurnalismului de investigație, iar grila de programe va cuprinde două ore de știri pilot lung între 19.00 și 21.

Publicitate

Pentru început, canalul va fi disponibil pentru 49 milioane de americani, aproape jumătate din numărul de telespectatori care au acces la programele CNN. Rețeaua va deschide 12 birouri în Statele Unite, în orașe precum Washington, D.C., Los Angeles, Miami și Chicago.

Al Jazeera are o problemă de percepție printre americani. Mulți consumatori din SUA își amintesc de Al Jazeera ca televiziunea care a difuzat discursurile liderului al-Qaeda Osama bin Laden la începutul anilor 2000, și a fost considerată de mulți ca fiind anti-americană - mai ales în timpul războiului din Irak.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Las' ca face Cozmin Gusa ditamai studioul dupa ce vinde Realitatea unor straini cu care are sigur legatura si va fi intr-adevar postul lui! Sa te tii atunci! O sa reintregeasca Realitatea, sanchi o pune pe picioare dupa ce el insusi a falimentat-o!
  • Petrisor, cand vom vedea si la noi un asemea studio de sitiri, gen AlJazeera?

    Bine, ca sa nu fiu chiar atat de malitios, un studiou de stiri care imi place cat de cat, este studioul stirilor protv, in care s-au investit 6 mil. €.

Trimite un comentariu