Skip to main content

Autorul interviului perie cu Fenechiu a fost retrogradat

 


interviu fenechiu
Autorul interviului "perie" cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost revocat din funcția de director general adjunct al agenției Agerpres și reîncadrat pe o funcție ce nu presupune activitate de jurnalist, prin ordin al directorului general.

Publicitate

Într-un comunicat al agenției Agerpres se spune că astăzi s-a finalizat ancheta internă care îl viza pe autorul interviului, Mario Crețu, și pe Mariana Nica, cea care a editat materialul.

"Comisia pentru cercetarea și soluționarea abaterilor disciplinare, reunită la cererea conducerii Agenției, a concluzionat că atât dl Mario Crețu, cât și dna Mariana Nica, au acționat contrar principiilor AGERPRES, prin forma în care a fost redactat și editat respectivul material", se arată în comunicatul Agrepres.

Pe lângă revocarea din funcție, Comisia a decis ca Mario Crețu să primeasca o sancțiune de reținere din salariul de baza aferent funcției de redactor. Decizia în cazul Marianei Nica va fi luată după audierea acesteia în cadrul Comisiei la o dată ulterioară, se mai arată în comunicat.

„Sunt sigur că decizia a fost una grea pentru Comisia de disciplină, dar trebuie să ne respectăm principiile după care ne-am ghidat activitatea în ultimele luni. Oricine greșeste, la acest nivel, trebuie să suporte consecințele legale. Echidistanța și corectitudinea trebuie să devină atributele principale ale presei românești, fie aceasta publică sau privată.”, a declarat Alexandru Giboi, Director General al Agentiei Nationale de Presa Agerpres.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Giboi si presa, baba si mitraliera. In mod normal, la functia de director general in agentie sau ziar ajungi nu ajungi decat dupa multa munca, inspiratie si experienta. Giboi e un politruc umil care da lectii de deontologie in loc sa-si fi dat demisia de onoare!

Trimite un comentariu