Skip to main content

BAC 2013. Peste 12.000 de articole în mass-media online despre bacalaureat

 

Sursa foto: EVZ
Sursa foto: EVZ

Publicitate

Bacalaureatul a fost cel mai discutat subiect din mass-media online din România în perioada 1 iunie – 12 iulie, conform unei analize de monitorizare realizată de MediaIQ. În perioada analizată, s-au scris nu mai puțin de 12.260 de articole pe acest subiect.

Examenul de bacalaureat de anul acesta a depăşit ca expunere alte subiecte precum: condamnarea lui Cristian Cioacă (1.183 apariții), protestele din Egipt (483 de apariții) și ziua Statelor Unite ale Americii (1.687 apariții).

Ziua de vârf în care subiectul a avut cel mai ridicat coverage media a fost 8 iulie 2013, dată corespunzătoare afișării primelor rezultate ale examenului. În această zi, au fost publicate 1.850 de articole online având ca subiect central bacalaureatul.

În topul publicațiilor online care au scris cele mai multe articole despre bacalaureat anul acesta, pe primul loc se află realitatea.net. evz.ro, romanialibera.ro, b1.ro, antena3.ro și gandul.info sunt celelalte site-uri care au dezbătut cel mai mult subiectul bacalaureatului în perioada mai sus menționată.

Bacalaureatul de anul acesta a înregistrat un număr de 803 menționări pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri și în comentariile articolelor.

În ceea ce privește sub-temele de discuție generate în jurul bacalaureatului de anul acesta, cele mai vizibile în mass-media online au fost: subiectele date la BAC (2.674 articole), scandalul de la Liceul Bolintineanu (3.208 articole), greselile gramaticale ale ministrului Remus Pricopie (219 articole) și rata de promovabilitate de la bacalaureat (1.718 articole).

Comparând datele obținute anul acesta cu datele corespunzătoare perioadei similare de anul trecut, în 2013 s-a discutat mai puțin pe tema bacalaureatului – 12.260 de apariții online față de 13.569 de apariții anul trecut.

În ceea ce privește tonul articolelor analizate, atât în 2012, cât și în 2013, acesta este preponderent negativ. În 2013, însă, articolele negative le depășesc cu câteva procente pe cele similare din 2012.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu