Skip to main content

Bogdan Nicola, acționar la The Group, trimis în judecată de DNA

 

Sursa foto: The Group
Sursa foto: The Group

Publicitate

Bogdan Nicola, acționar al The Group, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, potrivit unui comunicat al instituției, pentru infracțiunea de „cumpărare de influență”.

Conform comunicatului, Bogdan Nicola ar fi plătit 10.000 de euro pentru obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată un angajat din Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 și doi inspectori ai Poliției Comunitare.

Bogdan Nicola este fratele Mihaelei Nicola, amândoi fiind acționari ai grupului de companii de comunicare, The Group, alături de Zoltan Szigeti.

Comunicatul integral, în continuare:

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

NICOLA TEODOR-BOGDAN, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

TĂMĂŞANU EUGEN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă,

FOLEA VIRGIL-VALENTIN, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

BOGDAN VASILE-SILVIU, PANDELEA OVIDIU-FLORIAN, ambii inspectori la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la data faptelor şi TROCAN NICOLETA TAMARA, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului Tămășanu Eugen, a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ - ului de către funcționarii Primăriei Municipiului București.

În acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenței asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Municipiului București, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro.

Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro. În demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tămăşanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu-Florian și Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat mai sus. Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian și Bogdan Vasile-Silviu – câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian.

Facem precizarea că inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (detalii în comunicatul nr. 233/VIII/3 din 29 septembrie 2009) şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Sa fie intr-un ceas bun! E un Inceput. Ma intreb: ordonanta nu cumva se referra la practicile acestor baieti descurcareti .?! Lumea il credea pe Cristoiu nebun, comunist, exagerat. Nu-I chair asa. Nu iese fum fara foc.

Trimite un comentariu