Skip to main content

Cât plătesc cabliştii pentru ProTV. Preţul de pornire este 1 euro pe abonat, pe lună

 

protvÎn urma ieşirii postului Pro TV de pe lista must-carry de la CNA, operatorii de cablu vor plăti pentru retransmisia canalului din grupul condus de Adrian Sârbu.

Publicitate

Central European Media Eenterprises operează în România posturile ProTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interantional şi MTV.

Preţul de pornire în negocierile cu cabliştii este de la 1 euro (4,5 lei) pe abonat, pe lună, pentru întregul pachet de canelepotrivit site-ului ProTV.

Acest preţ este valabil timp de patru ani de zile, începând de la data de 1 februarie 2014. Preţurile sunt valabile "începând cu data intrării în vigoare a Ofertei Generale a Pro TV, sub condiţia ca regimul must-carry să nu mai fie aplicabil Canalului Pro TV".

Numărul de abonaţi ai principalilor operatori de cablu şi discounturile aferente

  • Compania RCS&RDS are 3 milioane de abonaţi la serviciile TV, 1,2 milioane la televiziunea prin satelit, iar 1,8 milioane sunt abonaţi la CATV.
  • Romtelecom are în jur de 1,22 milioane abonati la serviciile TV (DTH, IPTV si Cablu),
  • UPC are în jur de 1,2 milioane de abonaţi.

Discountul pentru companiile cu abonaţi între 1 milion şi 1,5 milioane este de 44,44%. Iar pentru companiile cu abonaţi între 2,5 -3 milioane discountul este de 61,11%.

Oficialii Pro TV spun că "vom începe negoicierile cu distribuitorii pe măsură ce expiră contractele cu aceştia", nu din momentul scoaterii postului generalist al CME din România de pe lista must-carry, publicată pe site-ul CNA.

Discounturile aplicate de grupul Pro

Discounturile oficiale variază de la 0%, în cazul în care distribuitorul are pana la 300.000 de abonati, la 66,66% în cazul în care distribuitorul are peste 3 milioane de abonaţi. (N.red.: de cele mai multe ori, astfel de preţuri-lista sunt punctul de pornire în negocierile dintre televiziuni şi distribuitori).

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Aristina Aristina
    Buna ziua.
    Eu sper sa se ajunga la ideea de pachet cu posturi MediaPro, sa pot sa renunt la ele. Deja platesc HBO si DigiFilm, nu ma intereseaza filmele rasuflate si vedetele de doi bani ale MediaPro, cu Esca in frunte, care zilele trecute considera ca rechinul = peste (si nu se referea la proxeneti :))) Mi-ar placea sa se intample la fel si cu Antenele...
  • Tache Tache
    Bogdane, situatia era inversa. S-au trezit cu multe cereri de reziliere a contractului cei de la RCS pentru ca au scos Discovery din lista. Atunci distribuitorul a decis ca nu vrea sa mai dea televiziunii suma ceruta. Acum televiziunea vrea bani. Faza este ca ProTV risca sa piarda milioane de telespectatori si asta inseamna mult cand vine vorba de venituri din publicitate. Banii astia nu se vor recupera din veniturile de la companiile de cablu.
  • Tache Tache
    Ce uiti tu este ca ProTV nu va mai fi "market leader detasat" cand mai multe companiile de cablu vor renunta la ei. Asta le va afecta veniturile din publicitate. Veniturile suplimentare nu vor fi suficiente pentru a acoperi gaura.
  • Tache Tache
    MediaPro vrea sa se sinucida, Roberte? Nasol. Pachet separat pentru MediaPro? Astia isi dau seama cati bani vor pierde din publicitate?
  • Robert Robert
    Scenariu I:
    Postul este in continuare transmis de cablisti, insa pentru a mentine scazut costul abonamentului cablistii renunta la posturi de umplutura ca Acasa Gold, Pro Cinema, MTV.ro si Sport.ro.

    Scenariul II,
    Posturile MediaPro vor alcatui un pachet aparte in grila digitala si se va plati un abonament separat pentru ele (scenariu preferat de MediaPro).
  • rsr rsr
    tare asta. parca esti betivu din las fierbinti. Somn usor.
  • Florin Florin
    Protv da cele mai noi filme. hello. unde ai vazut Avatar, The Hurt locker ( in seara in care lua Oscarul), The dark knight? da si reluari. toata lumea da, dar nu se bazeaza doar pe ele.
  • adi adi
    ,,din care,,e la tine in vis!In text nu si nici in creierul tau.Ca nu are unde!!
  • mile mile
    pro tv este un post creat de cia ,asa ca oricum este obligatoriu de retransmis , fiind o colonie americana
  • Bogdan Bogdan
    Foarte adevarata afirmatia ta. Au mai incercat unii sa santajeze rcs&rds ca aveau ei documentare smechere :P si au ajuns si cu vreo cateva zeci de mii de petitii. Rezultatul a fost ca au avut dupa audienta redusa cu 60%, bani diminuati din publicitate, si nu stau pe roze. Antena nu o sa faca asta pentru ca s-ar alatura celor de la Discovery (desi nu e cazul sa ii punem in aceeasi oala ca macar astia au hd-uri fiind in 2013).
  • vaisteauata vaisteauata
    Altceva este insa interesant de urmarit: care va fi reactia Intact la aceasta miscare? Prin prisma obiceiurilor din ultimii ani, vor incerca si ei aceeasi miscare? tentatia este mare, mai ales la foamea lor de bani. Dar pun pariu ca in secunda 2 in care nu se vor mai declara liberi la transmisie, cel putin un operator major ii va scoate din grila:)) Si asta o stiu si ei.
    Asa ca vor trebui sa taca si sa se uite cum ProTv va baga cateva milioane bune de euro pe an in buzunar.Asta-i avantajul de a fi market leader detasat.
  • vaisteauata vaisteauata
    Adisor, relaxeaza-te si du-te inapoi pe bancile scolii. ia-o de la clasa pregatitoare, ca poate ai mai multe sanse sa deprinzi tainele cititului:)) Cat priveste istetimea, nu cred ca s-au inventat metode pentru a rezolva cazuri ca al tau.
    1 euro nu este 1,5 Ron, dar daca ii aplici discount-l de 66%pe care il mentioneaza articolul pentru 3 milioane abonati, acolo ajungi.
    Mai departe, RDS nu are 6 milioane de abonati, ci 3 milioane in total, adica 1,2 pe DTH si 1,8 CATV.
  • alex alex
    Mai citeste odata.RCS are doar 3 milioane de abonati la serviciile Tv,dintre care 1.8 milioane la cablu(CATV) si 1,2 milioane la satelit(DTH).Ma mir cum poti sa tastezi pe o tastatura cand o problema de matematica simpla,adica o adunare,nu poti sa o rezolvi.
  • mile mile
    in serbia marile posturi tv sunt receptionate gratuit, fara nici un abonament
  • cristi cristi
    Daca citeai stirea completa, inclusiv cu atasamentul de pe site-ul ProTV in care este trecuta grila cu preturile, vedeai ca pt o companie de cablu cu 2.5-3 mil abonati, se aplica reduceri de 66.66% din pretul de 1 Euro=4,5 RON, adica se mai plateste 1,5 RON/abonat. Acestea sunt insa preturile de lista, prin negociere ajungandu-se la preturi mult mai mici. Inainte sa dai cu bata in balta pune neuronii sa lucreze. Din ce vad citesti printre randuri si comentezi doar ca sa te afli in treaba.

Trimite un comentariu

sus