Skip to main content

CNN a devenit o țintă pentru protestatarii din Egipt

 

Sursa foto: AFP
Sursa foto: AFP

Publicitate

CNN a devenit ținta protestatarilor din Egipt, după ce postul de știri american a etichetat greșit o mulțime ca fiind susținători ai președintelui demis Mohammed Morsi și în mod repetat s-a referit la demiterea lui ca la o "lovitură de stat."

Susținătorii înlăturării lui Morsi s-au opus cu tărie numirii acestei demiteri ca fiind lovitură de stat, spunând că președintele egiptean a fost demis pe baza voinței poporului.

Cineva a creat pagina de Facebook "CNN susține terorismul", iar protestatarii puteau fi văzuți în Cairo cu pancarte cu mesajul "CNN să-ți fie rușine".

Ben Wedeman, vechiul corespondent la Cairo al CNN, a declarat pe Twitter că oamenii au devenit atât de înfuriat de modul în care postul a relatat despre evenimentele din ultima perioadă încăt el nu se mai simte în siguranță în această țară și se teme să meargă în Piața Tahrir.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • ma indoiesc ca a fost "gresita" etichetarea! au astia o scoala in ei! cnn nu mai e de mult ce-a fost. acum sunt legionari in slujba raului, prin urmare "gresesc" cand si cat trebuie.
  • Ar fi interesanta o analiza comparativa, dupa criteriile jurnalismului profesionist, intre CNN si TVR-ul ceausist. Ca sa intelegem cum propaganda ia noi si noi forme. Cu atat mai interesanta, cu cat CNN s-a pozitionat pentru multi jurnalisti drept REPERUL.

Trimite un comentariu