Skip to main content

Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la șantaj în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS

 

5908930-mediafax-foto-liviu-adascalitei
Sursa foto: Mediafax/ Liviu Adăscăliței

Publicitate

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost acuzat de complicitate la șantaj în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group.

Direcția Națională Anticorupție „a dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de Voiculescu Dan în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj”, potrivit unui comunicat al DNA.

Nu avem de-a face cu niciun şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de șase ani, conflict care nu are nicio legătură cu penalul, e un conflict comercial. E adevărat că pe mulți bani, dar comercial.", a declarat Dan Voiculescu la ieșirea de la DNA.

Ce a mai spus Voiculescu:

 • Încercarea de intimidare a Antenei nu are nicio bază, dar sigur că este o intimidare. Antena are o problemă și problema Antenei este că e independentă, deranjează foarte mult, deranjează, îmi pare rău să spun, și competiția.
 • Acolo la Antenă sunt niște oameni de o probitate morală și profesională de necontestat. Eu am o mare încredere în ei. Pe unii dintre ei, vă spun cu sufletul deschis, îi iubesc ca pe copiii mei și vreau să-i încurajez să continue să rămână fermi și să fie în slujba oamenilor. În rest, lucrurile acestea vin și trec.
 • Vă garantez că nici nu e vorba de șantaj, iar în ce mă privește am declarat clar, am răspuns la toate întrebările. Nu am nicio legătură în acest dosar penal.

Aceasta este a treia extindere a urmăririi penale în dosarul în care Sorin Alexandrescu, managerul Antena Group, este cercetat pentru șantajarea lui Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Alexandrescu ar fi făcut presiuni pentru a încheia un contract de retransmisie de 7,2 milioane de euro pe an între Antena Group și RCS&RDS.

Pe 11 iulie, DNA a anunțat prima extindere a urmăririi penale în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS. Învinuiții au fost Camelia Voiculescu, președintele Antena Group, Dan Matiescu, director general al Intact Publishing S.R.L., persoana juridică Antena Group și Intact Publishing.

La fix două săptămâni, pe 25 iulie, Antena a ajuns din nou la DNA. De data aceasta DNA l-a informat pe reprezentantul Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, că postul de știri pe care îl conduce va fi de asemenea urmărit penal. Totodată s-a început urmărirea lui Șerban Pop, fost președinte al ANAF.

Comunicatul integral al DNA, în continuare:

În cauza penală referitoare la infracțiunea de șantaj reținută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât și cu privire la învinuiții: VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL, POP ȘERBAN, președinte al ANAF la data faptelor și persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A., S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L. și S.C. ANTENA 3 S.A., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din datele de 30 mai 2013, 11 iulie 2013 și 25 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de VOICULESCU DAN în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj.

Din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză și că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.
În acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. și semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfășurării anchetei jurnalistice, se solicitau relații privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu conținut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată și a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activitățile desfășurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoștință, atât de către inculpat cât și de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menționat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromițătoare ar trebui să fie difuzate și pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune și i-a indicat să manifeste precauție cu ocazia întâlnirilor și discuțiilor cu partea vătămată.

Învinuitului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • acuzat de santaj????maine poate auzim ca din cauza lui voiculescu s-a intamplat ca sa nu se faca recolta,ca din cauza lui a izbucnit si razboiul din libia si tot asa.nu va este rusine sa scrieti niste lucruri neadevarate doar ca sa faceti deliciul unui securist de la cotroceni??????voi chiar nu realizati ca nu mai puteti sa-l scoateti di rahatul in care s-a bagat singur deja lumea a vazut cine este ce face ce vrea cu noi lumea nu este proasta asa cum o considerati voi basistilor.
 • managerite pe naiba. camelia este o puslama care are cate un copil cu fiecare barbat din viata ei. probabil ca o sa faca o figurina de zahar si cu cofetarul.
 • :)) umor, frate, ca avem de ce! nu pateste nimeni nimic, o acuzatie de santaj nu se finalizeaza cu puscarie, aici, in romania. o sa fie toata lumea linistita la batranete.
 • Cind o sa inceteze asta sa mai spuna ca Basescu nu-i barbat ca se lupta cu copii lui si nu el. In primul rind ca nu Basescu i-a pus sa-l santajeze pe ala si in al doilea rind copii lui nu mai sint copii au vreo 40 de ani si sint mari managerite,
 • Cititi cu atentie comunicatul DNA."Probatoriul administrat pana in prezent releva implicarea lui DV...".Cel mai probabil ca dna'u il are pe banda pe varan, cum dadea indicatii si'i foarte posibil ca Alexandrescu sa-si fi dat si el seama ca nu merita sa faca parnaie singur, asa ca a spus si cine l-a pus sa'l santajeze pe bendei sa cum il cheapa pe rcsist.se anunta dezvaluiri...caniculare:)
 • se vede cat de mult isi iubeste copiii. daca a pus-o pe camelia sa se ocupe de lucrurile murdare cu riscul de a ajunge la puscarie. dragostea de tata... nu are limite pentru felix turnatorul. iar din antene sunt multi cei pe care din dragoste paterna i-a dat afara hiar daca erau profesionisti. dar din pacate nu erau lingai.
 • Valeu, cum i se mai intinde gheara de pirat sa ne inhate... Dar, in timp ce acuzatiile astea nu ma surprind catusi de putin, ce nu pricep deloc e alegerea ochelarilor. E un trend nou? Oare crede ca e plasture de pirat?
 • Este doar un conflict comercial intre antena si rcs, nu-i nici vorba de santaj sau altceva, sunt doar acuzatii aruncate pentru discreditarea antenei.
 • Se strange Latul Varane, du-te dupa becali ca acolo va este locul si mai ia si din Tonomatele alea de pe antena 3 vreo cativa cu tine. Vai de capul lui de Emotii i-a picat si lentila de la ochelari, SECURISTUL.
 • basescu rade pe sub mustati cand vede ca soldateii lui isi fac asa cum este ordonata de el nu asa cum ar trebui sa faca.sa-l ierte dumnezeu ca nu stie ce face.

Trimite un comentariu