Skip to main content

De ce nu a fost iubit Tudor Giurgiu când era șeful TVR

 

Tudor Giurgiu, fost șef al TVR. Foto: Octav Ganea, Mediafax Foto

Publicitate

"Îmi era rușine ca producător și ca șef la TVR pentru că majoritatea celor angajați la TVR nu pot oferi programe de calitate", spune Tudor Giurgiu despre perioada în care a condus Televiziunea publică, între 2005 și 2007.

Tudor Giurgiu: "Nu spun că nu sunt și oameni buni acolo, dar procentul celor din TVR care pot oferi programe de calitate este foarte mic."

Afirmațiiile consemnate de reporterul Paginademedia.ro au fost făcute la ARADOCS, eveniment dedicat televiziunii și producției independente de filme documentare, care se desfășoară zilele acestea la Arad.

Regizorul Florin Iepan către Tudor Giurgiu:

"Ai o reputație foarte proastă printre angajații de la TVR. Oriunde mă duc, oameni din TVR îmi spun că Tudor Giurgiu a distrus televiziunea publică. Spune-mi te rog Tudor de ce ai această reputație?

Tudor Giurgiu:

"Am inițiat această „deschidere a porților”, de a atrage oameni din sectorul de producție independentă. Cea mai mare problemă de atunci și de acum sunt oamenii din TVR care sunt în stare să ofere programe de calitate care sunt foarte puțini."

Îmi era rușine ca producător și ca șef la TVR pentru că majoritatea celor angajați la TVR nu pot oferi programe de calitate. Nu spun că nu sunt și oameni buni acolo, dar procentul celor din TVR care pot oferi programe de calitate este foarte mic.

De aceea am și decis să deschid porțile pentru a lucra cu producători independenți. Am investit mult, am făcut și greșeli. Am cheltuit uneori mai mult decât ar fi trebuit. Am fost un tip de content și am încercat să schimb la TVR timp de mai bine de un an acest aspect.

Sunt destul de sigur că un lucru major s-a întâmplat la TVR, este succesul acestei echipe care a reușit această reorganizare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Incercati sa schimbati ceva la TVR, sa vedeti voi...iubire. Omul a incercat, dar Mamutul TVR este greu de schimbat. O armata de oameni si mai nimic. Oare suntem frustrati de nu mai stim sa fim eleganti ? Anonimatul ne excita la vorbe deocheate. Nu-i pacat ? TIFFul este o treaba extraordinara, TVRul pierdere de vreme. Acolo nimeni nu va putea sa faca ceva. Nimeni, decat sa ne cheltuie banii :(
 • ho,ho Tudor Girgiu si regretele lui cu prvire la TVR! oare se poate uita in oglinda sa-si vada fata de cartită și hot?
 • Tudor Giurgiu a fost inventia celor de la Catavencu. Doru Buscu si Liviu Mihaiu l-au nasit. Dupa care au inventat suveica penala numita Splendid Media prin care au pus laba pe publicitatea de la Tvr. Budes, Straut si Sandulachi au fost valetii jafului facut de Catavenci. Prejudiciul adus a depasit 10 milioane de euro. DNA va rezolva si aceasta gainarie. Rabdare baieti si lantul se strange!
 • De ce ?
  Poate pentru ca pentru ca a dat incredibila suma de 80.000 de euro pentru a difuza de DOUA ORI filmul "Moartea Domnului Lazarescu" ?
  Pentru ca a platit, unui prieten-client, desigur, 10.000 de Euro pe an, timp de doi ani, pentru un banner spanzurat de geamurile televiziunii, banner ce purta un mesaj nici macar original ?
  Pentru ca a facut lansari de grile inexistente, unde a inchiriat materiale din Cehia, desi TVR dispunea de ele ?
  Pentru ca a angajat consilieri straini platiti cu mii de euro pe luna ?
  Pentru ca a "sponsorizat" sali de fitnes ale prietenilor cu zeci de mii de euro ?
  Pentru ca nici macar nu a avut onoarea de a semna pentru aceste aberante cheltuieli, ci a pus pe altcineva sa scoata pietrele fierbinti ?
  Mai vreti ?
 • “Îmi era rușine ca producător și ca șef la TVR pentru că majoritatea celor angajați la TVR nu pot oferi programe de calitate”.

  Sa-ti fie RUSINE Tudor Giurgiu, dar din alte motive!
  Bine spune "andrei" mai sus: ai trait (activat in TVR) pentru tine si buzunarul tau!
 • hohoho, i-auzi la giurgiu... dar de sutele de mii de euro impartite in dreapta si stanga la colegii regizori pentru diverse documentare sau filme, nu spune nimic? despre milioanele de euro furate pentru distributia de filme? despre cum a obtinut un apartament de lux intr-un bloc nou sau cum a ajuns sa controleze cateva cinematografe noi in mall-uri nu spune nimic? fantastic! cam ce resurse avea in conturi televiziunea publica in 2005 cand a ajuns el presedinte si ce pierderi avea in 2007 cand a fost schimbat din functie? cam astea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda.
 • tudor giurgiu a fost, este si va fi un interesat. traieste pentru el si buzunarul sau. un egoist de prima clasa si un infatuat. el sef la tvr a ajuns tot dupa criterii politice. e un jeg.

Trimite un comentariu