Skip to main content

Irina Radu, director de programe TVR: "Vom fi mai comerciali decât s-ar aștepta lumea"

 

tvr

Publicitate

PLANURI PENTRU TVR. Televiziunea publică vrea o audiență mai mare. "Vom fi mai comerciali decât s-ar aștepta lumea. Nu ne putem lupta altfel pe această piață cu producții precum cele de la Prima, Kanal D", spune Irina Radu, producător general TV. "Obiectivul nostru este să creștem audiențele."

"Trebuie să facem rating pentru că nu e util să ai o televiziune publică dacă nu se uite nimeni la ea", a adăgat directorul de progame al Televiziunii Publice.

Irina Radu:

"Acum am fost nevoiți să ne facem strategii cu mai mult mai puțini bani decât în trecut. Obiectivul nostru acum este să readucem audiențele și să putem aduce venituri mai mari pentru a le putea reinvesti în producții de calitate."

"Cumva acum vom fi ceva mai comerciali decât s-ar aștepta lumea pentru că audiențele aduc reclame. În același timp trebuie să creăm anumite subiecte."

Perioada de după restructurarea TVR a fost cea mai dificilă, a mai spus Irina Radu. "Ne-am bazat foarte mult pe imagini de arhivă. Am constatat că multe au fost șterse."

Irina Radu, director de programe la TVR:

 • irina-raduObiectivul nostru este să creștem audiențele. Vom fi mai comerciali decât s-ar aștepta lumea. (...) Nu ne putem lupta altfel pe această piață cu producții precum cele de la Prima, Kanal D etc.
 • Acum am fost nevoiți să ne facem strategii cu mai mult mai puțini bani decât în trecut. Obiectivul nostru acum este să readucem audiențele și să putem aduce venituri mai mari pentru a le putea reinvesti în producții de calitate.
 • Cumva acum vom fi ceva mai comerciali decât s-ar aștepta lumea pentru că audiențele aduc reclame. În același timp trebuie să creăm anumite subiecte.
 • Acum redescoperim modul de a lucra profesional. E ca și cum ne-am reapuca să mergem pe acest drum. Avem nevoie de susținerea voastră. Sugestia noastră este să facem coproducții pentru că acesta este cel mai vizibil mod de a lucre împreună.
 • Trebuie să găsim sponsori împreună. Acum trebuie să fim mai atenți și să atragem bani de la sponsori, de la advertiseri.
 • Avem și vești bune. Din punctul nostru de vedere, publicul TVR caută încă producții de calitate.
 • Trebuie să facem rating pentru că nu e util să ai o televiziune publică dacă nu se uite nimeni la ea.
 • Procesul de restructurare a fost unul dificil. Am luat atunci decizia să oprim toate producțiile. Cei care au avut contract și cei care lucrau la știri și-au continuat treaba, însă nu și ceilalți. După procesul de restructurare ajunseserăm în situația că mulți uitaseră să-și facă meseria și ne-a fost foarte greu să reîncepem producția. Partea bună este că în acele vremuri grele am reușit să menținem ratingurile aproape de cele de anul trecut. Chiar dacă producția s-a oprit, am reușit să ne ținem telespectatorii aproape.
 • Ne-am bazat foarte mult pe imaginile de arhivă. Ne-am găsit în multe situații dificile. Am constata că multe înregistrări de arhivă au fost furate sau șterse. Am avut multe surprize neplăcute.

Declarațiile au fost făcută la ARADOCS, eveniment dedicat televiziunii și producției independente de filme documentare, care se desfășoară zilele acestea la Arad și au fost consemnate de reporterul Paginademedia.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • cu siguranta va fi comercial! curata negustorie va fi! intra cine va da mai mult! :) se vor targui ca la usa cortului! :) n-ar fi pentru prima data! :( e doar o televiziune pe bani publici, adica una din care se fura cel mai usor! banii tuturor sunt banii nimanui!
 • ha,ha,hoooooo!
  comerciali tot atat cam cum arata si ea,individa?!! notiunea de comercial in viziunea individei este departe de ceea ce intelegem noi!!! lasa-ne! oborul inca nu este comercial!
 • Pai tu , Irina Radu, esti culmea comercialului. te-ai vindut cui a platit mai bine. Iar acum iarasi esti sluga la doi stapini. Cu carte de munca la TVR, cu spagi de la Antene.
 • "Vom fi mai comerciali decât s-ar aștepta lumea"

  Daca reusiti sa-i vindeti pe Saftoiu+ Zgabercea (la pachet) va voi considera mai ... comerciali!

Trimite un comentariu