Skip to main content

Majorare de capital la Antena 3: Camelia și Corina Voiculescu au 93% din acțiuni, Sorin Oancea rămâne cu 5,3%

 

antena3Camelia și Corina Voiculescu, principalele acționare ale Antena 3 S.A., și-au mărit participațiile în companie în urma unei majorări de capital social validate de Consiliul de Administrație, printr-o decizie publicată săptămâna această în Monitorul Oficial, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Un alt acționar important al Antena 3, Sorin Oancea, actualmente acționar și director la B1 TV, își vede diminuat considerabil pachetul de acțiuni pe care l-a păstrat după plecarea sa de la televiziunea de știri a trustului Intact, în 2010.

Contactat de HotNews.ro, Sorin Oancea a declarat că "am contestat majorarea de capital în instanță. Urmează să ne judecăm". El nu a oferit, pentru moment, alte detalii.

În Monitorul Oficial din 22 iulie a fost publicată o decizie din 1 iulie a CA Antena 3 S.A., ce validează majorarea de capital decisă de Adunarea Generală pe 19 martie a.c..

La închiderea perioadei de 31 de zile de subscriere cu aport în numerar, Consiliul de Administrație a validat două subscrieri:

  • 1.860.000 de lei, suma subscrisă de de Corina-Mirela Voiculescu și care corespunde unui număr de 18.600 de acțiuni nominative noi, cu valoarea nominală de 100 de lei fiecare.
  • 1.860.000 lei, suma subscrisă de Camelia-Rodica Voiculescu și care corespunde unui număr de 18.600 acțiuni nominative noi, cu valoarea nominală de 100 de ron fiecare.
  • sunt anulate 52.800 de acțiuni nominative, cu valoarea nominală de 100 de lei, rămase nesubscrise

În urma majorării de capital, acționarul Corina-Mirela Voiculescu deține 23.400 de acțiuni (49,58%), Camelia-Rodica Voiculescu - 20.700 de acțiuni (43,85%), Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - 600 de acțiuni (1,27%), iar Sorin Oancea, plecat din 2010 din companie, rămâne cu 2.500 de acțiuni (5,30%).

Potrivit ultimelor date de la CNA referitoare la acționarii Antena 3, valabile la data de 30 iunie 2013, aceștia erau:

Corina Mirela Voiculescu - 48%, Oancea Sorin - 25%, Voiculescu Camelia Rodica - 21%, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - 6%.

Pachetul de acțiuni deținut de Sorin Oancea scade, astfel, de la 25% la 5% în urma majorării de capital.

Sorin Oancea , acționar și director general al B1 TV, a câștigat recent un proces cu Antena 3, prin care televiziunea controlată de familia Voiculescu este obligată să îi emită certificat de acționar, scrie DailyBusiness.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ai mare dreptate Carmen, acest Oancea este si trebuie sa ramana un perdant.Este obligatoriu ca un om care se apuca de o treaba in care implica si alti oameni carora le strica niste rosturi,sa raspunda simtind aceeasi fiori de disperare ca cei carora le-a promis ceva.Daca tot se apucase de-o treaba si nu a fost in stare singur sa o duca la bun sfarsit, parerea mea este ca ar trebui sa-si bage un pic capul in pamant....ca strutul.Un domn profesor lipsea din spatele lui.B1 pornise extrem de bine, emisiuni gen Doctor B1 cu Carla Giaca prezentator a adunat in fata televizoarelor mai multi oameni decat adunau celelalte televiziuni.Dar nu-i nimic, acest nepriceput a scos-o din grila.Asa ca, parerea mea este ca ce i se intampla este o continuare coerenta la actiunile lui.
  • Am mari indoieli ca acest Oancea are capacitati de om de televiziune.Chiar nu cred decat ca a avut mare noroc si ca domnul profesor l-a propulsat fara ca acesta sa manifeste calitati speciale de director de stiri.Pana acum cateva luni eram un fin si atent observator al televiziunii B1 si m-a speriat si surprins in formele superioare de analiza , modul acestuia de a organiza o televiziune.A distrus emisiuni cu ratting si a mai distrus posibilitati de castig material.A pomovat lepre distructive gen producatorul Doctor B1, o prama_ie care si-a vandut prezentatorul care avea multa trecere la telespectatorii din Regatul Unit.Aceasta lepra impreuna cu acest meserias Oancea au disttrus emisiunea aceeea si si-au batut joc de B1.De ce ar avea actiuni la Antena 3?..ca sa aibe vreodata drept de a o distruge si pe aceasta?
  • Sa vezi ca astia, Voiculestii si-au dat seama ca cea mai mare avere a lor sunt televiziunile astea! Mi-e greu sa cred dar ar fi surprinzator sa auzi ca dupa majorarea capitalului la Antena 3,majoreaza capitalul si la Antena Group.Cel mai interesant ar fi sa vedem ce n-a vazut parisul...marire de salariu la angajati cu 3%.Vulpea zise.....
  • Interesant de urmarit acest conflict. Daca Oancea a reusit sa obtina o decizie prin care a devenit actionar, are mari sanse sa anuleze aceasta hotarare de majorare a capitalului social, deoarece AGA care a aprobat-o, nu il includea si pe el. Asta nu inseamna insa ca va putea sa o blocheze pe urmatoarea, dar cu siguranta ca voiculestilor nu le va fi usor. Nu ca ar conta 5-10 sau25%, dar in felul acesta va avea access la toate datele A3....sa te tii neneaca trai pe B1:))

Trimite un comentariu