Skip to main content

O televiziune britanică îi cheamă la rugaciune pe musulmani

 

Sursa foto: DailyMail.co.uk
Sursa foto: DailyMail.co.uk

Publicitate

Un post de televiziune britanic va difuza apelul musulman la rugăciune în fiecare dimineață în timpul Ramadanului, scrie Reuters.

Channel 4 a anunțat ieri că va fi primul post național de televiziune care va difuza chemarea la rugaciune pentru musulmani, începând din 9 iulie pentru întreaga lună de post islamic.

Televiziunea își va întrerupe programul obișnuit de patru ori pe zi în perioada Ramadamului, cu filme de 20 de secunde pentru a reaminti telespectatorilor de chemarea la rugăciune.

Ralph Lee, șef de programe la Channel4, a declarat că se așteaptă ca postul să fie criticat pentru că își concentrează atenției pe o religie minoritară. Prin această decizie, televiziunea speră să liniștească apele între englezi și musulmani.

Musulmanii britanici au suferit represalii după ce doi bărbați l-au ucis pe soldatul Lee Rigby, un veteran de război care a luptat în Afganistan, în plină zi în Londra, în luna mai.

De atunci, au existat o serie de demonstrații împotriva Islamului și o creștere a atacurilor la adresa musulmanilor, inclusiv incendierea unui centru islamic din Londra.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu