Skip to main content

O televiziune britanică îi cheamă la rugaciune pe musulmani

 

Sursa foto: DailyMail.co.uk
Sursa foto: DailyMail.co.uk

Publicitate

Un post de televiziune britanic va difuza apelul musulman la rugăciune în fiecare dimineaţă în timpul Ramadanului, scrie Reuters.

Channel 4 a anunţat ieri că va fi primul post naţional de televiziune care va difuza chemarea la rugaciune pentru musulmani, începând din 9 iulie pentru întreaga lună de post islamic.

Televiziunea îşi va întrerupe programul obişnuit de patru ori pe zi în perioada Ramadamului, cu filme de 20 de secunde pentru a reaminti telespectatorilor de chemarea la rugăciune.

Ralph Lee, şef de programe la Channel4, a declarat că se aşteaptă ca postul să fie criticat pentru că îşi concentrează atenţiei pe o religie minoritară. Prin această decizie, televiziunea speră să liniştească apele între englezi şi musulmani.

Musulmanii britanici au suferit represalii după ce doi bărbaţi l-au ucis pe soldatul Lee Rigby, un veteran de război care a luptat în Afganistan, în plină zi în Londra, în luna mai.

De atunci, au existat o serie de demonstraţii împotriva Islamului şi o creştere a atacurilor la adresa musulmanilor, inclusiv incendierea unui centru islamic din Londra.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus