Skip to main content

PRESA DE AZI. Scandalurile de la bacalaureat, pe prima pagină a ziarelor

 

presa de azi 8 iulieDeși examenul de bacalaureat s-a încheiat, scandaluri legat de examenul maturității continuă. Ziarele Adevărul, Evenimentul zilei și România liberă au pe prima pagină articole despre fraudele de la BAC.

Publicitate

Adevărul titrează pe prima pagină “Procurorii în genunchi la poarta liceului”.

“Strategia procurorilor care anchetează fraudarea examenlului de Bacalaureat de la Liceul Dimitrie Bolintineanu a fost de a-i audia vineri pe elevi după ce își vor fi dat ultima probă. Strategia a fost în bună măsură compromisă vineri la prânz, în momentul în care procurorul de caz a cedat presiunilor publice și a decis amânarea audierilor până după weekend. Schimbarea de strategie a fost anunțată la o jumătate de oră după ce premierul Ponta a criticat acțiunea procurorilor și polițiștilor”, scrie Adevărul pe prima pagină.

România liberă are pe prima pagină titlul: “Scandalurile de la bacalaureat, o miză de 200.000.000 de euro?”. Ziarul scrie că examenul a fost unul mai ușor din cauza scăderii numărului absolvenților de liceu, care a dus și la pierderi importante pentru facultăți.

“Dispariția a 340.000 de studenți a însemnat și reducerea pe măsură a taxelor universitare plătire de mulți dintre aceștia. În aceste condiții, nu este de mirare că disperarea multor elevi zare vor să ia bacul cu orice preț, precum și cea a părinților lor se împletesc acum cu interesele unor politicieni aflați în stânsă legătură cu universități, mai ales private”, scrie România liberă pe prima pagină.

Evenimentul zilei își deschide ediția de astăzi cu titlul “Procuror-anchetator în cazul - Șpaga de la BAC”: “S-a iscat acel scandal prin intermediul televiziunilor și n-am mai folosit mandatele”. Dan Andronic vorbește în acest articol despre criticile aduse de Victor Ponta procurorilor care au anchetat scandalurile de la BAC.

“Victor Ponta a început să înfiereze la televizor, în conferința de presă de la sediul Guvernului, acțiunea procurorilor spunând că nu mai suntem pe vremea lui Daniel Morar sau a comuniștilor când erau ridicați oameni de pe stradă”, scrie EVZ.

Alte titluri de pe prima pagină a ziarelor:

  • ProSport: Serie Alexe
  • Click!: Vrei să dormi în patul lui Bahmu? Te costă 150.000 de euro!
  • Național: Răduleasca i-a dat cu tigaia în cap Adrianei Bahmuțeanu
  • Libertatea: A înnebunit bărbații cu fundul ei bombat!
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu