Skip to main content

Profesorii vor putea dobândi competenţe media în urma unui curs acreditat de Ministerul Educaţiei

 

Sursa foto: hardnewscafe.usu.edu/
Sursa foto: hardnewscafe.usu.edu/

Publicitate

Profesorii vor putea dobândi competenţe media şi digitale în urma primului curs acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursul se numeşte MediaSIS, este produsul Programului de Educaţie Media al ActiveWatch, şi a fost pilotat în primăvara anului 2012.

Cursul se adresează profesorilor interesaţi să folosească tehnici de educaţie media în timpul orelor de curs – deconstrucţia imaginilor, selecţia informaţiilor din mass media, analiza ştirilor, jurnalul de consum mediatic, folosirea Internetului în timpul orelor de curs în scop educaţional, resurse educaţionale deschise etc.

La finalul cursului, participanţii vor primi 12 credite profesionale transferabile.

Detalii despre curs:

  • Profesorii de orice specialitate din învăţământul preuniversitar pot urma cursul, însă competenţele dobândite în urma acestuia pot fi valorificate mai ales în cadrul disciplinelor din sfera ştiinţelor socio-umane, a studiului limbii şi literaturii române, a limbilor străine şi a ştiinţelor naturale.
  • Cursul este împărţit în sesiuni faţă în faţă (27 de ore) şi online (23 de ore - pe platforma Moodle). Următorul curs şi modalitatea de înscriere vor fi anunţate public. Sesiunile de formare vor fi disponibile în perioada 2013-2014 în funcţie de înscrieri.

Cine sunt formatorii cursului?

Nicoleta Fotiade a studiat jurnalism şi un Master în Comunicare la Universitatea Westminster din Londra, Marea Britanie. Nicoleta are experienţă de 10 ani în cercetare media, educaţie media şi management de proiecte. Este autoarea a câteva zeci de rapoarte de analiză media, a contribuit la scrierea a două manuale şi alte materiale resursă pentru educaţie media. Este membră a asociaţiei ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Coordonatoarea Programului de Educaţie Media al ActiveWatch.

Bogdan Manolea este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informaţiilor, drepturi civile digitale, însă şi de orice domeniu care implica dreptul, Internetul şi atitudinea civică. Scrie din 2001 despre Drept&Internet la www.legi-internet.ro. Este autorul a peste 100 de prezentări şi articole pe teme legate de Drept şi Tehnologia Informaţiei. Bogdan este Director Executiv al Asociaţiei pentru Tehnologie şi Internet – APTI şi editor EDRi-gram - newsletter electronic bi-săptămânal pentru drepturi civile digitale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus