Skip to main content

România TV, amendată cu 30.000 de lei pentru invectivele lui Vadim

 

vadimPostul România TV a fost amendat cu 30.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor la adresa lui Miron Cozma în emisiunea Ediţie specială, difuzată pe 26 iunie.

Publicitate

Canalul de ştiri a fost sancţionat şi pentru încălcarea dreptului la propria imagine a lui William Brânză, al cărui nume a fost ironizat de Vadim. "William Shakespeare Brânză. Da mă face să şi râd", a spus Vadim.

Care au fost invectivele pentru care a fost amendată România TV?

Corneliu Vadim Tudor, la adresa lui Cozma: De unde ştii, mă, derbedeul dracului.

Cristina Şincai, prezentatoarea emisiunii: Domnule Vadim Tudor, vă rog frumos să respectăm (...).

Vadim: Nu ţi-e ruşine, mă, vagabondule, mă? (...) Te-am scos din puşcărie, măi!

Tot astăzi, postul a mai fost sancţionat cu somaţie publică pentru mai multe ştiri, difuzate pe 26 iunie, în care s-a vorbit despre folosirea hârtiei igienice în producerea unor mezeluri.

Cum sunau ştirile? “Hârtie igienică, ingredient în parizerul de porc. Un muncitor care făcea reparaţii la o fabrică de mezeluri din Alba face mărturisiri şocante, el ne povesteşte că a fost martor la fabricarea parizerului pentru care ingredient de bază era hârtie igienică, în plus muncitorul spune că a văzut cum porcii vii erau transportaţi la un loc cu animalele moarte.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pt. Ciprian Pt. Ciprian
    Canalele TV functioneaza dupa urmatorul principiu: audienta mare = publicitate multa = bani multi ! Amenda e vax fata de incasarile din publicitate. Nu inteleg de ce nu se voteaza amenzi adevarate nu in lei ci in euro ! Cred ca 50.000 de euro i-ar ustura mai tare! Sau macar contravaloarea publicitatii din emisiunea respectiva si astfel aceasta sa nu mai prezinte interes pentru Departamentul Economic fiindca emisiunea ar "merge" pe pierdere!
  • Ciprian Ciprian
    Poate ca ar fi cazul ca posturile de stiri sa inteleaga ca fara domnul Vadim e mult mai bine si ar scapa de amenzi
  • Jurevycius Jurevycius
    acest om nu se poate stapani, este prea orgolios, se crede stapanul pamantului,este invitat doar pentru scandal(audienta), asa era si becali, oameni care nu spun nimic, fac doar scandal

Trimite un comentariu

sus