Skip to main content

PROPUNERE. Banii din drepturile TV ale Rapidului se duc către alte echipe

 

dumitru-dragomir-gsp3Nouă cluburi din Liga I solicită LPF să modifice grila de acordare a sumelor din drepturile TV, iar banii care ar trebui să revină FC Rapid pentru locul opt din ediţia precedentă să se împartă echipelor care s-au clasat de la locul 14 în jos, a anunţat, astăzi, preşedintele Dumitru Dragomir, citat de Mediafax.

Publicitate

Pentru ocuparea locului opt în clasamentul Ligii I, FC Rapid ar trebui să încaseze 1,9 milioane de euro din drepturile TV, în timp ce din postura de nou-promovată ar urma să primească doar 840.000.

El a explicat că oficialii grupărilor care au solicitat în scris modificarea grilei de acordare a banilor nu consideră normal ca Rapid să primească suma corespondentă locului opt în clasament având în vedere că nu a primit licenţa de Liga I, câştigându-şi dreptul de joc în primul eşalon în urma barajului cu Concordia Chiajna.

"Am primit o adresă din partea unor cluburi cu propunerea ca banii Rapidului să îi împart la cluburile de la locurile 14 în jos, iar pe Rapid să o pun pe locul 18. În Adunarea Generală din 10 iulie s-a votat (n.r. - în unanimitate) ca Rapid să fie pe locul 8, pentru că era pe locul 8 sportiv. Şi nu văd altă hotărâre a Adunării Generale, cu toate că a venit această hârtie cu multe ştampile. Sunt nouă cluburi. Voi încerca acum să văd dacă e necesară o nouă Adunare Generală şi dacă da, o voi face pentru că nu mă pot despărţi de statute şi regulamente. Iar în Adunarea Generală se va hotărî după cum votează fiecare", a spus Dragomir într-o conferinţă de presă.

Preşedintele LPF este însă de părere că Rapid ar trebui să primească suma corespondentă locului opt.

"Drept şi cinstit e ca Rapid să rămână pe locul 8 pentru că jucătorii nu au nicio vină că George Copos, care nu mai este proprietar, a dus echipa în insolvenţă. Însă eu respect toate cluburile şi încercăm să găsim calea legală să facem această Adunare Generală", a adăugat oficialul LPF.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus