Skip to main content

14 August. Cele mai mari 15 agenții de media au scăzut cu aproape 180 mil. euro în criză. Brandient, prima companie de branding

 

Sursa foto: Capital.ro
Sursa foto: Capital.ro

Publicitate

CÂT AU PIERDUT AGENŢIILE DE MEDIA ÎN ANII DE CRIZĂ. Cele mai mari 15 agenții de media buying și-au redus cifra de afaceri cu în jur de 182,7 milioane de euro între 2008 și 2012, ca urmare a scăderii drastice a investițiilor în marketing, arată datele Ministerului de Finanțe centralizate de Wall-Street.ro. Dacă scăderea veniturilor a fost una majoră, de circa 36%, în schimb, profitul celor mai mari jucători din domeniul achiziției de spațiu de publicitate s-a redus cu 1,6 milioane de euro (14%).
În timp ce în 2008 piața era dominată B.V McCann Erickson (agenția reunește bugete de media, dar și de creație), Zenith Media, Media Direction, MindShare Media și Inițiative Media, de câțiva ani liderul în domeniu este Media Investment, agenția de media a The Group.
Cele mai mari 15 agenții de media au scăzut cu aproape 180 mil. euro în criză


PRIMELE 10 AGENŢII DE BRANDING, AFACERI DE 3 MIL. EURO. Cele mai mari 10 companii de branding și design de produs au avut anul trecut afaceri de aproape 3 milioane de euro și un profit net în jurul a 350.000 de euro, conform datelor Ministerului de Finanțe și centralizate de Wall-Street.ro.
Liderul pieței a rămas în continuare Brandient, compania condusă de Aneta Bogdan (foto) având afaceri de circa 610.000 de euro anul trecut.
Pe locul al doilea se află Grapefruit, o companie care însă din 2010-2011 pune accentul pe zona de digital, o mare parte din veniturile companiei fiind în prezent generate de proiectele pentru online ori dispozitive mobile (tabletă, smartphone).
Cele mai mari companii de branding si design de produs abia ajung la afaceri de 3 mil. euro


RADIO ROMÂNIA, FESTIVAL TEATRU RADIOFONIC. Cu ocazia aniversării sale de 85 de ani, în toamna acestui an, Societatea Română de Radiodifuziune va organiza Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, scrie Evenimentul zilei.
Festivalul se va desfăşura sub patronajul Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi al Uniunii Internaţionale de Radio şi Televiziune (URTI), iar in cadrul juriului vor fi prezente personalităţi prestigioase din lumea teatrului radiofonic, precum domnul Nils Heyerdahl, Preşedintele Academiei Norvegiene de Limbă şi Literatură, care va deţine titlul de Preşedinte onorific al juriului.
Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova


OPERE DE ARTĂ ÎN LOCUL RECLAMELOR. Un număr de 57 de opere de artă au fost reproduse pe 22.000 de panouri publicitare în Marea Britanie, în cea mai mare expoziţie de artă din lume, în care un autoportret de Lucian Freud este expus pe un refugiu dintr-o staţie de autobuz, iar un peisaj de John Constable decorează un centru comercial, scrie Mediafax.
Pentru această expoziţie unică în felul ei, publicul a jucat rolul de conservator: el a ales, pe baza unei liste predefinite, cele 57 de opere ale unor artişti britanici care vor fi reproduse şi expuse pe străzile din Marea Britanie,.
Cea mai mare expoziţie din lume: 57 de opere de artă reproduse pe 22.000 de panouri publicitare


COTAŢIILE WALL STREET PE GOOGLE GLASS. Utilizatorii Google Glass ar putea vizualiza cotaţiile bursiere printr-o aplicaţie creată de Fidelity Labs, cu riscul ca investitorii ieşiţi la plimbare pe Wall Street să intre într-un stâlp, dacă vor fi prea ocupaţi cu verificarea portofoliilor pentru a mai vedea ce se află chiar în faţa lor, scrie Mediafax.
Aplicaţia Fidelity Market Monitor for Glass, care afişează deocamdată doar indicii bursieri americani la închidere, ar fi prima aplicaţie de investiţii destinată Google Glass.
Google Glass nu sunt încă disponibili pe piaţă, dar sunt în faza de testare, fiind distribuiţi la peste 10.000 de persoane.
Utilizatorii Google Glass ar putea vizualiza cotaţiile de pe Wall Street, printr-o aplicaţie


APPLE VA PREZENTA NOILE MODELE IPAD PÂNĂ ÎN IARNĂ. Apple va intra în perioada sărbătorilor de iarnă cu noi generaţii ale iPhone şi iPad, principalele produse ale companei, şi noi modele din gama Mac, sperând să-şi consolideze poziţia pe o piaţă aglomerată într-un moment delicat pentru companie, scrie Mediafax.

Apple va prezenta următorul iPhone în cadrul unui eveniment planificat pentru 10 septembrie, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.
Noi modele iPad, inclusiv o variantă mai subţire şi un iPad mini cu ecran de înaltă rezoluţie, vor fi lansate ulterior, la timp pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, au afirmat sursele citate.
APPLE va prezenta modele noi de iPad până în iarnă, după lansarea noului iPhone 5S


ZIARUL IZVESTIA VA LANSA UN POST TV. Cotidianul Izvestia, unul dintre cele mai vechi branduri din industria media din Rusia, va trece prin cea de-a doua reorganizare majoră din ultimii doi ani, întrucât va transfera cea mai mare parte a conţinuturilor sale informative într-un nou post de televiziune, care va fi lansat în acest an, scrie Mediafax.

Potrivit site-ului themoscowtimes.com, compania care deţine ziarul Izvestia, News Media, va lansa noul post de televiziune în toamna acestui an.
Cotidianul Izvestia îşi lansează propriul post de televiziune

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu