Skip to main content

Nașterea copilului regal și victoria lui Andy Murray de la Wimbledon au crescut vânzările ziarelor britanice

 

The Times
Sursa foto: The Guardian

Publicitate

Ziarele din Marea Britanie The Times, Guardian și Telegraph au avut numai de câștigat de pe urma nașterii copilului regal și al victoriei lui Andy Murray de la Wimbledon. Vânzările acestor publicații au crescut substanțial în luna iulie, scrie The Guardian, care citează date furnizate de Biroul de Audit al Tirajelor.

The Times, mereu un obiect favorit pentru vânători de suveniruri, și-a crescut vânzările cu 2,38% în luna iulie, față de luna precedentă. Din septembrie anul trecut, ziarul nu mai reușise să depășească pragul de 400.000 de exemplare vândute pe ediție, dar cu ocazia celor două evenimente au fost vândute 400.245 de copii.

Era de așteptat ca The Times să profite de pe urma celor două evenimente, așa cum s-a întâmplat în timpul Olimpiadei de la Londra și cu ocazia Jubileului de Diamant al reginei Elisabeta a II-a.

The Guardian s-a clasat pe locul doi în topul creșterilor de vânzări, cu 2.2%, față de luna iunie când ziarul s-a vândut în 191.182 de exemplare.

Un alt ziar care a beneficiat de aceste evenimente importante a fost Daily Telegraph ale cărui vânzări au crescut cu 2.14%, ajungând la 558.817 de exemplare vândute în medie pe ediție.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu