Skip to main content

Washington Post va fi cumpărat de fondatorul Amazon

 

Sursa foto: The Guardian
Sursa foto: The Guardian

Publicitate

Prestigioasa publicaţie americană Washington Post va fi cumpărată de Jeffrey Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon.com, scrie The Guardian. Această mişcare i-a surprins chiar şi pe analiştii media din Statele Unite ale Americii.

Bezos va plăti 250 de milioane de dolari pentru Washington Post şi publicaţiile afiliate Washington Post Co., tranzacţia şi toate procedurile aferente urmând să se finalizeze în maximum 60 de zile.

Decizia conducerii Washington Post Co. de a vinde unul dintre cele mai importante nume de pe piaţa media încheie, astfel, o linie de patru generaţii în care celebra familie Graham, care a format patronatul publicaţiei. Fără Washington Post, The Post Co. îşi va găsi un alt nume.

Donald E Graham, fiul celebrei Katherine Graham, care a condus instituţia în timpul scandalului Watergate, a povestit despre „tristeţea” şi „şocul” cu care fiecare membru al familiei lui a privit chiar şi gândul de a vinde ziarul.

„Când a apărut ideea unei tranzacţii cu Jef Bezos, sentimentele mele s-au schimbat. The Post ar fi putut supravieţui rămânând în cadrul companiei şi ar fi devenit profitabil în viitorul apropiat. Dar am vrut să facă mai mult decât să supravieţuiască. Nu spun că această mişcare îi garantează succesul, dar îi dă mai multe şanse de a avea succes”, a povestit Graham, luni, într-un interviu pentru The Post.

Publicaţia Washigton Post, fondată cu 136 de ani în urmă, este una dintre cele mai mari din Statele Unite şi este cunoscută mai ales pentru acoperirea scandalului Watergate care a condus la demisia preşedintelui american Ricahard Nixon în 1974.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus