Skip to main content

17 Septembrie. Televiziunea Ultra HD, tot mai prezentă în Europa, dar încă departe de România

 

televiziune_telecomanda_capital

Publicitate

ULTRA HD, O TEHNOLOGIE DEPARTE DE ROMÂNIA.Televiziunea Ultra HD este inexistentă în România, însă din ce în ce mai prezentă în Europa, cele mai importante evenimente sportive din următorii ani, între care Jocurile Olimpice de la Soci şi Cupa Mondială de Fotbal din Brazilia din 2014, urmând să fie transmise în această tehnologie superioră, scrie Mediafax.
În condiţiile în care România se luptă încă să implementeze procesul de tranziţie la televiziunea digitală, Europa vorbeşte deja alte limbi tehnologice: Ultra HD, SAT>IP şi IP-LNB.


În prezent, unul dintre promotorii televiziunii Ultra HD la nivelul transmisiei în Europa este SES - o companie ce operează 53 de sateliţi la nivel internaţional.
Televiziunea Ultra HD, din ce în ce mai prezentă în Europa, dar încă departe de România


ŞTIRE FALSĂ DESPRE UN JURNALIST EVZ. Autorul articolelor informative despre violul la care a fost supusă o jurnalistă de la Radio Europa FM a fost denigrat, scrie Evenimentul zilei.

"Am aflat cu surprindere că am devenit, fără voie mea, infractor, în spaţiul virtual. Şi nu oriunde, ci pe site- ul oficial al CNN, renumitul post de televiziune american. Am rămas şocat să aflu că cineva care se dă drept jurnalist a compus o poveste în care eu sunt violator în serie, autor al agresiunii sexuale asupra unei colege de breaslă", a declarat Petrişor Cană, reporter la Evenimentul zilei. Jurnalistul român incriminat pe nedrept, printr-o ştire falsă publicată de CNN, a depus deja plângere la Secţia 1 Poliţie, în vederea depistării autorului acestui articol denigrator, persoană pe care Petrişor Cană este decis să o acţioneze în instanţă. Petrişor Cană a cerut CNN să şteargă ştirea de pe site.

CNN iReport. ŞTIRE FALSĂ despre un jurnalist ROMÂN


ORANGE ROMÂNIA VREA SĂ EXPORTE SERVICIUL TV. Compania de telecomunicaţii Orange şi operatorul de sateliţi SES plănuiesc să "exporte" şi în alte ţări modelul serviciului de televiziune prin satelit Orange TV, care a fost lansat în luna iunie în România, scrie Mediafax.
Norbert Hölzle, Senior Vice President Comercial Europe al SES, a declarat pentru agenţia Mediafax, la târgul de comunicaţii IBC, care se desfăşoară în perioada 12 - 17 septembrie, la Amsterdam, că lansarea platformei Direct-to-Home (DTH) Orange TV în România a fost un model "de succes", care va fi implementat şi pe alte pieţe.
Orange şi SES vor să "exporte" serviciul de televiziune Orange TV din România şi în alte ţări


CE VOR CLIENŢII DE LA AGENŢIILE DE PR. Clienţii vor de la agenţiile de relaţii publice să vină cu soluţii creative care să implice consumatorii în campaniile pe care le derulează, iar activităţile de comunicare să aducă rezultate concrete în business, a declarat Larisa Petrini, managing partner al Saatchi&Saatchi Public Relations, agenţie de relaţii publice cu afaceri estimate la circa 0,7 milioane de euro anul acesta, scrie Wall-Street.ro.

„Asteptarile clienţilor se îndreaptă înspre cuantificarea eforturilor de comunicare în rezultate concrete. Clienţii aşteaptă modalităţi inovatoare şi creative de implicare a consumatorilor. Agenţiile trebuie să demonstreze o înţelegere corectă a mediului de business, a contextului economic şi să vina cu cele mai eficiente soluţii de comunicare”, afirmă şefa Saatchi&Saatchi PR.
Petrini, Saatchi&Saatchi PR: Clienţii vor ca activităţile de comunicare să le aducă rezultate concrete


TWITTER, PESTE FACEBOOK ŞI GOOGLE PE MOBIL. Twitter este înaintea Facebook şi Google în domeniul publicităţii pe dispozitive mobile precum smartphone-uri şi tablete, unde va obţine în acest an peste jumătate din venituri, potrivit unui studiu EMarketer, citat de Mediafax.

Facebook a obţinut în trimestrul al doilea 41% din venituri din publicitate mobilă, iar Google, operatorul celui mai folosit motor de căutare la nivel mondial, mai puţin de un sfert din venituri, transmite Bloomberg. Twitter reprezintă doar o mică parte din piaţa publicităţii pe dispozitive mobile, estimată în acest an la 16,7 miliarde de dolari, dar are avantajul că s-a concentrat din timp pe acest domeniu. Twitter este înaintea Facebook şi Google în domeniul publicităţii pe dispozitive mobile

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • unom unom
    sa fim seriosi,cum spun si unii mai sus, noi avem 10 televiziuni romanesti care transmit HD ,in rest e tamaie ,televiziuni importante de la noi din top 5 ca rating inca transmit ca in anii 90 , aici ma refer la antena1,3,kanal d,prima,realitatea,etc. la noi nici nu au trecut la hd daramite ultra hd.sunt televiziuni la noi care habar nu au de formatul 16:9 . antena 1 pe langa ca transmite SD 480i toate meciurile, pana acum aproximativ 6 luni, erau transmise si in 4:3 toate. acum au implementat si ei amaratul de 16:9. macar asta ar trebui sa aiba o televiziune esentiala in anul 2013 cand toti au celebrele lcd-uri,plasme,led-uri in format letterbox 16:9 . e un adevarat chin sa intinzi imaginea ecranului si sa pierzi din elemente de la o transmisie 4:3 la un tv 16:9
  • cactuss cactuss
    @Daniel, ProTv transmite din 2006 in format HD, urmat de TVR cu TVRHD, si era vorba ca in vara lui 2013 sa implementeze transmisia 3D. Asa ca Antena 1 are cea mai proasta transmisie a unui post generalist.
  • mile mile
    cati in romania receptioneaza hd ?
  • mad79 mad79
    ar trebui ca in caietul de sarcini,atunci cand se vand anumite drepturi,ptr competitiile sportive,ar trebui precizat si un standard de transmisiune obligatoriu,HD!
  • Daniel Daniel
    In conditiile in care la noi televiziuni de top 3 nici macar nu se gandesc la HD noi vorbim de Ultra HD? sa fim seriosi.
  • Pablo Escobar Pablo Escobar
    Deja exista televiziuni 4k (ultra HD) si antena 1 inca transmite in SD ca in anii 2000, dupa asta se vede respectul fata de public si cat de mult investeste intact in televiziuni..auzi in anul 2013 sa transmiti meciuri din preliminariile campionatului mondial foarte importante cu o imagine si un sunet de cea mai joasa speta..voiculescule in ce deceniu o sa bagi si tu tehnologie HD in antenele alea ? vai de capu lor, ar trebui sa nu se mai uite nimeni numai asa zic eu ca o sa se invete...

Trimite un comentariu

sus