Skip to main content

CNA, despre vânzarea licențelor Radio Guerrilla: dacă le cumpără cineva la licitație, noi le retragem

 

guerrilla-logo

Publicitate

UPDATE. CNA a trimis și un comunicat în care spune că va retrage licențele Radio Guerrilla și The Money Channel dacă acestea vor fi cumpărate la licitație. Comunicatul în articol.

Consiliul Național al Audiovizualului a reacționat la scoaterea la licitație a licențelor Radio Guerrilla și The Money Channel. După mai multe discuții, poziția forului a fost clară:"îi atenționăm pe cei care vor să cumpere licențele că nu este în regulă. Dacă le cumpără, noi le vom retrage. Își aruncă banii în aer". Argumentul: legea nu permite vânzarea licențelor, doar cedarea lor.

Din discuțiile de la CNA:

Anunțul postat de administratorul judiciar al Realitatea Media de vânzare la licitație a licențelor Radio Guerrilla și Money Channel a scos la iveală o problemă mai veche a CNA-ului, faptul că licențele de radio și televiziune sunt frecvent scoase la vânzare. Legea audiovizualului spune că aceste licențe pot fi cedate, cu acordul în prealabil al CNA, nicidecum vândute.

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Licențele reprezintă un act juridic, nu pot fi supuse unei licitații publice."

 

“V-as propune sa ne adresam judecătorului sindic si sa ii comunicam că licențele reprezintă un act juridic, nu pot fi supuse unei licitații publice”.

Membrii Consiliului sunt deciși să ancheteze pe cont propriu această practică a vânzărilor de licențe.

Mura Frânculescu, director executiv Realitatea Media:

"Și eu am aflat din presă despre acel anunț, de pe paginademedia.ro, nu am putut să o contactez pe doamna administrator judiciar. Aș dori să înțelegeti situația și să separăm lucrurile, partea redacțională de partea administrativă.

Dumnealor nu se află nici în sediul nostru pentru a avea contact mai rapid cu administratorul judiciar. Vă rog ca, dacă se va decide să discutați în această ședință despre declarațiile din presă, să îi solicitați doamnei administrator judiciar să explice neclaritățile. Am scos din legea audiovizualului acel articol despre cedarea de licențe și l-am trimis administratorului judiciar. În rest, nu am ce precizări să mai fac.

Narcisa Iorga, membru CNA: "Cum priviți această declarație, sunteți de acord ca aceste licențe să fie scoase la licitație?"

Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media: "Legea audiovizualului stipulează foarte clar ce înseamnă cedarea de licențe. Societatea nostră este în organizare, eu cred că lucrurile astea trebuie să fie decise în adunările generale ale creditorilor."

Narcisa Iorga: Adică cedarea, nu vanzarea. Potrivit legii este vb de cedare, nu de vânzare prin licitație.

Christian Mititelu, membru CNA: Cunoașteți pe cineva care a cedat o licență făra să primească nimic în schimb?

Laura Georgescu, președinte CNA: Putem să le ridicăm licențele care fac obiectul vânzărilor.

Narcisa Iorga: V-aș propune să ne adresăm judecătorului sindic și să îi comunicăm că licențele reprezintă un act juridic și nu pot fi supuse unei licitații publice.

Frecvența este un bun public, nu cred că își permite nimeni să vândă un bun public. De ce nu le vinde CNA-ul sa adune bani la bugetul de stat sau chiar la bugetul propriu?

Sunt legi în ţara asta care interzic vânzarea bunurilor publice. Aşa şi eu îmi fac un site şi o să scot la vânzare Piaţa Unirii. Pot să fac acest lucru?

Pe site-ul lichidatorului judiciar se pune clar: vânzare de licențe Radio Guerrilla si The Money Channel. Nu ai niciun drept să scoți la licitație ceva ce nu îți aparține".

Răsvan Popescu: "Scoaterea la licitație a unor licențe este o formă în afara legii audiovizualului. Nu puteau să facă acest lucru făra acordul CNA și acest acord nici măcar nu a fost solicitat. Întâi ar trebui invitată doamana administrator judiciar. Poate nu cunoașteți specificul legii audiovizualului".

Monica Gubernat: "Cred că ar trebui să le spunem cumpărătorilor că daca vin la CNA ar putea să obțină licența gratuit, nu pe bani".

Narcisa Iorga a mai spus că această licitaţie nu trebuie să aibă loc pentru că pune în pericol existența postului Radio Guerrilla.

"Radio Guerrilla a participat la un concurs, a obţinut nişte licenţe pentru o grilă de programe, pentru un program asumat. Se vede că acum va dispărea Radio Guerrilla. Radio Guerrilla este un mijloc de comunicare cu o anumită prestanţă în mediul audiovizual. Sunteţi de acord să dispară un astfel de radio?

Nu mă interesează ce face acest lichidator cu fondul de comerţ, dar mă interesează ce se întâmplă cu acest post de radio şi acest post de radio va dispărea atunci când vor fi scoase la licitaţie toate licenţele lui".

Comunicatul semnat de Laura Georgescu, președintele CNA:

Întrunit în sedinta publica din data de 17 septembrie 2013, membrii Consiliului National al Audiovizualului au luat act de decizia radiodifuzorului Realitatea Media SA, prin administratorul judiciar HM Expert - I.P.U.R.L., de a înstraina prin vânzare la licitatie publica licentele audiovizuale pentru posturile The Money Channel si Radio Guerrilla.

CNA aduce la cunostinta publica faptul ca, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului, licentele audiovizuale vor fi retrase în cazul în care procedura de vânzare la licitatie publica va fi finalizata.

În luarea deciziei de retragere, Consiliul National al Audiovizualului va avea în vedere prevederile art. 57 alin.(1) lit. c) din Legea audiovizualului nr. 504/202, cu modificarile si completarile ulterioare: "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu în urmatoarele situatii: (...) c) ca urmare a încalcarii normelor privind regimul proprietatii în audiovizual, prevazute la art. 46, si a nerespectarii dispozitiilor art. 56".

Articolul 56 prevede ca licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei nici societatea titulara cedenta a licentei si nici societatea cesionara nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Mda, cred ca Guerilla va pati ceva asemanator cu Atomic, cand noul post a preluat sloganul celui vechi. Atunci s-a nascut "TV K lumea", acum se poate naste Eliberadio.
 • Licenta se cedeaza fara a se primi la schimb malaiu' - spuse CNA in 2013, intr-o tara europeana (cat de cat) :)))))))
  Cei de la CNA or avea birouri cu acoperis sau sunt tinuti in soare?
 • Interesant e că în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 14980 de ieri s-a publicat Convocarea Adunării Creditorilor Realitatea Media SA, adunare care se va ține vineri, pe 20.09.2013, și care are pe ordinea de zi:

  "aprobarea ofertei SC DOBROLIFIC SRL (n.a. societate deținută 100% de Mihai Dobrovolschi) de cumpărare a licenţelor Radio Guerrilla, pentru suma de 350.000 euro, plus plata datoriilor către ANCOM;
  mandatarea comitetului creditorilor pentru purtarea negocierilor cu ofertantul în vederea obţinerii unui pret cat mai avantajos pentru maximizarea averii debitoarei,
  informaţii suplimentare"
 • Radio Guerrilla și The Money Channel sunt in acelasi timp marci inregistrate la OSIM ?

  In cazul in care este vinduta marca , licenta o primesti GRATIS ?
  Cred ca CNA prea se crede buricul pamintului.

  OTV International sper sa ne arate ca se poate fi fara CNA.
 • CNa-ul s-a trezit acum ca licentele radio se vand, nu se cedeaza sau ca trebuie sa le vindeti pentru cresterea bugetului propiu. Cand vine vorba de continutul televiziunilor ne tratati cu spatele, dar in schimb ati fost foarte rapizi sa retrageti licenta EuropaFM din Judetul Alba. Singurul post de radio de calitate. Rusine CNA!!
 • Ei mai CNA, lăsa ca vedeți voi ce plângeri penale va trage Realitatea.
  Si oricum , doamna judecător MONCEA, va judeca drept si va vinde licentele.

  Doamna MONCEA ,doamna MONCEA , oare nu știe ea cinstita dreapta si corecta ca licența THE MONEY CHANNEL este deja vândută unei firme a "omului de afaceri" Mohamad Murad. Da da CNA , același " om de afaceri"care a exploatat licența ilegal, dar voi va faceți ca ploua...

Trimite un comentariu