Skip to main content

Discovery Channel prezintă Recuperarea epavei Costa Concordia

 

Screen Shot 2013-09-19 at 17.23.04Discovery Channel va difuza un material despre operaţiunea de recuperare a vasului Costa Concordia, cea mai costisitoare şi mai îndrăzneaţă misiune de salvare încercată vreodată, care are loc în aceste zile.

Publicitate

Programul va fi difuzat în premieră, în România, la Discovery Channel în luna decembrie 2013.

Până atunci, telespectatorii pot urmări în premieră absolută operaţiunile de recuperare a epavei, în imagini filmate cu o tehnică specială, numită time-lapse (înregistrare secvenţială) accesând site-ul Discovery.com/RaisingTheConcordia.

Pe 13 ianuarie 2012, Costa Concordia – unul dintre cele mai mari şi mai luxoase vase de croazieră construite vreodată – a eşuat în largul coastei Italiei. 32 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa, iar uriaşa epavă a rămas acolo unde se răsturnase, devenind o privelişte dureroasă pentru localnici şi un pericol tot mai mare pentru mediul înconjurător.

Discovery Channel se întoarce la locul naufragiului cu programul special Recuperarea epavei Costa Concordia, care face o introducere în culisele impresionantei operaţiuni de salvare a vasului.

Materialul prezintă relatarile echipei de ingineri de elită a căror misiune aparent imposibila este sa roteasca vasul astfel încât să îl readucă în poziţie verticală şi, în final, să îl scoată din mare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Am inteles ca costul total pentru operatiunea de salvare a navei este de aproape 800 milioane de dolari(ea fiind construita cu vreo 570 de milioane de dolari).Daca le trimitean niste compatrioti mai bronzati o faceau pe gratis la car fier e in ea.

Trimite un comentariu

sus