Skip to main content

Doi jurnalişti au fost ucişi în Filipine, într-o săptămână

 

Sursa foto: Huffington Post
Sursa foto: Huffington Post

Publicitate

Un editor de la un ziar din Filipine care recent a scris un articol despre pariurile ilegale a fost ucis, acesta fiind al doilea jurnalist care a fost omorât într-o săptămână, scrie Huffington Post, care citează declaraţia unui poliţist local.

Vergel Bico a fost împuşcat de două ori în cap în timp ce era pe motocicletă în Calapan din provincia Mindoro Oriental, potrivit declaraţiilor şefului poliţiei locale, D'Artagnan Katalbas.

Poliţistul a spus că nu se cunosc motivele atacului, dar investigatorii nu exclud ca omorul să fie legat de activitatea jurnalistică a lui Bico.

Bico (41 de ani) a fost editor la săptămânalul Kalahi din Calapan, o localitate situată la 120 de km de Manila, capitala Filipinelor.

Săptămâna trecută, comentatorul radio Fernando Solijon a fost împuşcat mortal de un asasin pe motocicletă, în sudul oraşului Iligan.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine a spus că Solijon a fost critic la adresa politicienilor locali şi l-ar fi acuzat pe primarul unui sat de trafic de droguri.

Aproximativ 160 de jurnalişti au fost ucişi în Filipine de la căderea dictatorului Ferdinand Marcos (1986), potrivit Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vreti sa suneti "doi jurnalisti ADEVARATI Aau fost ucisi..." ca la noi si aia de la cancan care sunt agramati si confunda circumcis cu circumscris se numesc tot jurnalisti :( si vor trai mult si bine schilodind limba romana si mintile fragede si neduse la scoala ale cititorilor lor :( sa nu mai vorbim de jurnalistii care pupa in fund politicul, criminali de-a dreptul! :( astia nu mor niciodata! din pacate!

Trimite un comentariu

sus