Skip to main content

Jurnalul Național a încheiat colaborarea cu o jurnalistă pentru niște postări pe Facebook

 

miruna munteanu (1)Jurnalul Național a încheiat colaborarea cu jurnalista Miruna Munteanu după ce aceasta a publicat pe Facebook două editoriale critice la adresa RMGC, companie care vrea să înceapă exploatarea minieră cu cianuri la Roșia Montană, scrie ActiveWatch.ro.

Publicitate

Articolele fuseseră realizate de Miruna Munteanu pentru Jurnalul Național, dar, întrucât nu a primit nici un feedback din redacție, jurnalista a decis să le publice pe rețeaua de socializare Facebook.

Ulterior, Miruna Munteanu a fost anunțată pe e-mail de Marina Constantinoiu, redactor-șef la Jurnalul Național, că s-ar fi grăbit să facă publice editorialele și să lanseze acuzații de cenzură, când acestea nu ar fi fost respinse de redacție, ci doar amânate din motive conjuncturale.

„E adevărat, nimeni nu mi-a spus răspicat că textele în chestiune nu pot apărea. Pur și simplu toate mesajele mele (mail, SMS) către redacție au fost ignorate. Dacă în cazul primului editorial am primit măcar un mesaj monosilabic de confirmare a primiriii, la cel de-al doilea nici atât nu am putut obține.

Este interesant ca între cele două texte s-a scurs o săptămână, timp în care nimeni din redacție nu mi-a atras atenția că mă <<grăbisem>> și că suspiciunile mele de cenzură sunt nefondate”, a declarat Miruna Munteanu, pentru ActiveWatch.

Contactată de ActiveWatch, redactorul șef Marina Constantinoiu a spus că Miruna Munteanu s-ar fi grăbit să publice pe Facebook primul editorial și ar fi acuzat ziarul de cenzură pe nedrept, lucru care s-ar fi întâmplat și o săptămână mai târziu.

Marina Constantinoiu a precizat că motivul pentru care Jurnalul Național a încheiat colaborarea cu Miruna Munteanu este acela că jurnalista ar fi făcut acuzații nefondate la adresa publicației.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Neprofesionalism? As spune ca profesionlaismul tine si de ceea ce iti spune constiinta sa faci in profesie.... Jurna lista a fost ignorata pentru ca nu a scris cum au dictat sefii, ori asta inseamna ca ea a dat dovata de profesionalism, in timp ce o redactie intreaga, nu.... Mi-as fi dat demisia eu maidegraba de la un ziar care nu ma lasa sa imi exprim opiniile de profesionist, daca nu convine politicului.... Jurnalul National= mizerie de ziar.
  • Jurnalul National e un ziar care are o reputatie de pastrat. Daca ziaristii nu tin cont de confidentialitatea informatiilor, atunci concedierea lor e o pedeapsa usoara. Ar putea fi repercusiuni mai grave de atat.
  • Sincer, eu nu vad niciun derapaj al lui badea, este constant asa cum ne-a obisnuit, cat despre doamna jurnalista...nici voi nu cred ca ati tine un om daca n-ati mai avea nevoie de el.
  • nu vad de ce trebuie sa fie blamati cei de la JN. Pana la urma este vorba de organizarea interna a acestora. Si daca dupa atatia ani de activitate ziarul inca se publica, inseamna ca stiu ei ce fac acolo si ca lucrurile merg asa cum ar trebui
  • Din moment ce publica articole cum vrea ea pe facebook, mie mi se pare normal sa fie concediata. Nu a dat dovada de profesionalism.

Trimite un comentariu