Skip to main content

Mai multe televiziuni din SUA au închis un site care difuza ilegal programe TV

 

FilmonMai multe televiziuni din Statele Unite au câștigat o bătălie importantă în instanță, un judecător federal luând decizia să închidă temporar un serviciu de televiziune online până când un alt proces va rezolva definitiv această problemă, scrie Reuters.

Publicitate

FilmOn permite utilizatorilor să urmărească live programele mai multor televiziuni locale și naționale.

Twenty-First Century Fox Inc, Walt Disney Co's ABC și alte rețele de televiziune au dat în judecată FilmOn, în luna mai, susținând că serviciul nu plătește nicio taxă pentru drepturile de difuzare ale conținutului disponibil pe site.

“Rețelele de televiziune au toate șansele să câștige definitiv această speță în care FilmOn este acuzat că încalcă drepturile de copyright asupra programelor TV”, a spus judecătorul Rosemary Collyer din Washington, D.C.

Acest caz este urmărit cu interes de industria de televiziune din Statele Unite ale Americii pentru că servicii precum FilmOn sunt o amenințare la modelul de televiziune tradițional.

Marile rețele de televiziune văd aceste site-uri pe ca pe amenințări la adresa taxelor impuse pentru abonamentele online și la adresa capacității de a genera venituri din publicitate.

FilmOn a fost dat în judecată și în California de câteva rețele de televiziune, printre care CBS Corp și Comcast Corp's NBC.

A more prominent television streaming service, Barry Diller's IAC-backed Aereo Inc, is being sued in New York.

Fox a fost "încântat, dar nu surprins" că instanța de la Washington a dat această sentință și speră că această decizie "va descuraja alte servicii ilegale de la încercarea de a ne fura conținutul", a declarat purtătorul de cuvânt al Fox - Scott Grogin.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu