Skip to main content

Meciul România - Ungaria a spulberat concurenţa. Peste patru milioane de români, la meci

 

Sursa foto: Mediafax/ alexandru Hojda
Sursa foto: Mediafax/ alexandru Hojda

Publicitate

Meciul România - Ungaria (3-0), difuzat de Antena 1, a depăşit la scor toate celelalte posturi de televiziune în materie de audienţă. Peste patru milioane de români au urmărit partida, o audienţă de multe ori mai mare decât a următorului clasat. La nivel urban, cu meciul de fotbal, Antena 1 a avut un rating de 10 ori mai mare decât Pro TV.

Paginademedia.ro prezintă în continuare datele de audienţă ale meciului de aseară.

LA NIVEL NAŢIONAL. Peste patru milioane de români din întreaga ţară au fost cu ochii pe meciul dintre România şi Ungaria. Antena 1 a fost la o distanţă serioasă de cel de-al doilea post clasat, Acasă TV, care a concurat meciul cu serialul Regina. Pro TV a fost ocupantul locului trei, cu o medie naţională de 631.000 de telespectatori pe minut.

Postul GSP TV, care a difuzat de asemenea meciul, a avut 167.000 de telespectatori pe minut, ocupând locul nouă în audienţe. Cifrele au fost peste media postului.

LA NIVEL URBAN. La oraşe, meciul a avut o medie de 2,5 milioane de telespectatori (23,9% rating) şi o cotă de piaţă de aproape 50%. Acasă TV a ocupat locul al doilea şi la nivel urban, iar Pro-ului i-a revenit locul al treilea. GSP TV a avut 67.000 de telespectatori, plasându-se pe locul 11 în audienţe.

PUBLICUL COMERCIAL. Meciul România - Ungaria i-a adus Antenei 1 o medie de 1,2 milioane de telespectatori din publicul comercial (persoane cu vârste între 18 şi 49 de ani). Pe locul doi s-a poziţionat Pro TV.

Audienţa posturilor TV, vineri, 6 septembrie, pe intervalul meciului Romania - Ungaria, la nivel NAŢIONAL

Post TV Nr persoane RTG Cota de piata
Antena 1 4.080.000 telespectatori pe minut 21,4% 41,9%
Acasa TV 779.000 4,1% 8,0%
Pro TV 631.000 3,3% 6,5%
TVR 1 531.000 2,8% 5,5%
Kanal D 371.000 1,9% 3,8%

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri, 6 septembrie, pe intervalul meciului Romania - Ungaria, la nivel URBAN

Post TV Nr persoane RTG Cota de piata
Antena 1 2.513.000 telespectatori pe minut 23,9% 48,4%
Acasa TV 314.000 3% 6,1%
Pro TV 251.000 2,4% 4,8%
TVR 1 166.000 1,6% 3,2%
Antena 3 155.000 1,5% 3,0%

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri, 6 septembrie, pe intervalul meciului Romania - Ungaria, pe PUBLICUL COMERCIAL

Post TV Nr persoane RTG% Cota de piata
Antena 1 1.242.000 22,3% 51,6%
Pro TV 154.000 2,8% 6,4%

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • virgil virgil
    Ăştia de la antene n-au şi ei transmisie hd ?
    Imagine proastă, sunet- parcă transmiteau dintr-un butoi, comentatori depăşiţi ... Mai updataţi-vă fraţilor, suntem în 2013 !
  • mile mile
    TVR are documentare la ora 19 ,
  • sasca sasca
    Un meci foarte frumos. Bravo echipei naționale.
  • iulia iulia
    Du-te prietene cu emisiunea ta de 2 bani.
  • iulia iulia
    Mie sincer nu mi s-a parut transmisia proasta, a fost foarte ok. Iar la comentatorii, nu cred ca nu esti in stare sa urmaresti un meci live fara sa ti-l povesteasca cineva. Asa ca...da.
  • levi levi
    ERA DE ASTEPTAT CA VA DEPASII TOATE POSTURILE DOAR ERA UN MECI FOARTE IMPORTANT SI MA BUCUR ENORM DE MULT CA A INVINS ROMANIA .
  • geo geo
    o panarama de meci, la fel de prost ca Tg Mures - Resita, difuzat de DigiSport...nu am nimic cu meciurile din Liga a II-a, da sa le dea pe tvr 2, pe tvr 3...
  • geo geo
    da Petrus, tu esti mai tare ca Mile...spre informarea ta corecta, e bine sa cunosti ca, de ceva vreme, in prime-time, Antena 1 a cam coborit pe pozitia a treia...in mod constant...
  • Alex is Alex is
    Craiova cu Bistrita a fost o porcarie de meci, pe un stadion decazut. Nu vreau sa vad asa ceva pe banii mei. Mai degraba luau niste filme sau niste documentare de banii aia... Oltenii nu au decat sa-si vada echipele la Oltenia Tv, nu sunt eu obligat de la Iasi sa le platesc eu lor meciurile. Chiar sunt curios cate meciuri ale CSMS Iasi vor fi transmise si cate meciuri de-ale oltenilor. Sa fie egalitate frate, adica noi din Moldova suntem mai prosti? Care e faza? Platim aceeasi taxa.
  • Alex.D Alex.D
    mirceA - > omule nu te mai da mare corcodel, una e una si alta e alta si coboratul in jos tot pleonasm e.
  • Alex.D Alex.D
    Si eu cred ca faza cu steagul a fost facuta cu vointa dar pana una alta @adi.m -> tu "i-ti" "ba-ti" "jo-c" de limba romana.
  • Alex.D Alex.D
    Hai sa nu ne aia pe noi, daca meciul ar fi fost transmis simultan de digi, dolce sau chiar tvr te asigur 1000% A1 nu ar fi scos nici macar un sfert din audienta ca sa nu spun ca nu s-ar fi uitat nimeni la transmisia aia invechita (desi probabil varianta a 2a ar fi mai aproape de adevar) .
  • enachescu enachescu
    dar e ok, pentru ca pretul platit pentru meciuri (200.000 de euro) e unul de bun simt.
  • enachescu enachescu
    0.1%
  • Drog Drog
    De curiozitate, ce audienta a facut tvr1 simbata seara cu supermeciul din liga2 difuzat in prime time?

Trimite un comentariu

sus