Skip to main content

Meciul România - Ungaria a spulberat concurența. Peste patru milioane de români, la meci

 

Sursa foto: Mediafax/ alexandru Hojda
Sursa foto: Mediafax/ alexandru Hojda

Publicitate

Meciul România - Ungaria (3-0), difuzat de Antena 1, a depășit la scor toate celelalte posturi de televiziune în materie de audiență. Peste patru milioane de români au urmărit partida, o audiență de multe ori mai mare decât a următorului clasat. La nivel urban, cu meciul de fotbal, Antena 1 a avut un rating de 10 ori mai mare decât Pro TV.

Paginademedia.ro prezintă în continuare datele de audiență ale meciului de aseară.

LA NIVEL NAȚIONAL. Peste patru milioane de români din întreaga țară au fost cu ochii pe meciul dintre România și Ungaria. Antena 1 a fost la o distanță serioasă de cel de-al doilea post clasat, Acasă TV, care a concurat meciul cu serialul Regina. Pro TV a fost ocupantul locului trei, cu o medie națională de 631.000 de telespectatori pe minut.

Postul GSP TV, care a difuzat de asemenea meciul, a avut 167.000 de telespectatori pe minut, ocupând locul nouă în audiențe. Cifrele au fost peste media postului.

LA NIVEL URBAN. La orașe, meciul a avut o medie de 2,5 milioane de telespectatori (23,9% rating) și o cotă de piață de aproape 50%. Acasă TV a ocupat locul al doilea și la nivel urban, iar Pro-ului i-a revenit locul al treilea. GSP TV a avut 67.000 de telespectatori, plasându-se pe locul 11 în audiențe.

PUBLICUL COMERCIAL. Meciul România - Ungaria i-a adus Antenei 1 o medie de 1,2 milioane de telespectatori din publicul comercial (persoane cu vârste între 18 și 49 de ani). Pe locul doi s-a poziționat Pro TV.

Audiența posturilor TV, vineri, 6 septembrie, pe intervalul meciului Romania - Ungaria, la nivel NAȚIONAL

Post TV   Nr persoane   RTG   Cota de piata  
Antena 1 4.080.000 telespectatori pe minut 21,4% 41,9%
Acasa TV 779.000 4,1% 8,0%
Pro TV 631.000 3,3% 6,5%
TVR 1 531.000 2,8% 5,5%
Kanal D 371.000 1,9% 3,8%

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare de la oraș.
**Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audiența posturilor TV, vineri, 6 septembrie, pe intervalul meciului Romania - Ungaria, la nivel URBAN

Post TV   Nr persoane   RTG   Cota de piata  
Antena 1 2.513.000 telespectatori pe minut 23,9% 48,4%
Acasa TV 314.000 3% 6,1%
Pro TV 251.000 2,4% 4,8%
TVR 1 166.000 1,6% 3,2%
Antena 3 155.000 1,5% 3,0%

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare de la oraș.
**Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audiența posturilor TV, vineri, 6 septembrie, pe intervalul meciului Romania - Ungaria, pe PUBLICUL COMERCIAL

Post TV   Nr persoane   RTG%   Cota de piata  
Antena 1 1.242.000 22,3% 51,6%
Pro TV 154.000 2,8% 6,4%

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ăştia de la antene n-au şi ei transmisie hd ?
    Imagine proastă, sunet- parcă transmiteau dintr-un butoi, comentatori depăşiţi ... Mai updataţi-vă fraţilor, suntem în 2013 !
  • Mie sincer nu mi s-a parut transmisia proasta, a fost foarte ok. Iar la comentatorii, nu cred ca nu esti in stare sa urmaresti un meci live fara sa ti-l povesteasca cineva. Asa ca...da.
  • ERA DE ASTEPTAT CA VA DEPASII TOATE POSTURILE DOAR ERA UN MECI FOARTE IMPORTANT SI MA BUCUR ENORM DE MULT CA A INVINS ROMANIA .
  • o panarama de meci, la fel de prost ca Tg Mures - Resita, difuzat de DigiSport...nu am nimic cu meciurile din Liga a II-a, da sa le dea pe tvr 2, pe tvr 3...
  • da Petrus, tu esti mai tare ca Mile...spre informarea ta corecta, e bine sa cunosti ca, de ceva vreme, in prime-time, Antena 1 a cam coborit pe pozitia a treia...in mod constant...
  • Craiova cu Bistrita a fost o porcarie de meci, pe un stadion decazut. Nu vreau sa vad asa ceva pe banii mei. Mai degraba luau niste filme sau niste documentare de banii aia... Oltenii nu au decat sa-si vada echipele la Oltenia Tv, nu sunt eu obligat de la Iasi sa le platesc eu lor meciurile. Chiar sunt curios cate meciuri ale CSMS Iasi vor fi transmise si cate meciuri de-ale oltenilor. Sa fie egalitate frate, adica noi din Moldova suntem mai prosti? Care e faza? Platim aceeasi taxa.
  • Si eu cred ca faza cu steagul a fost facuta cu vointa dar pana una alta @adi.m -> tu "i-ti" "ba-ti" "jo-c" de limba romana.
  • Hai sa nu ne aia pe noi, daca meciul ar fi fost transmis simultan de digi, dolce sau chiar tvr te asigur 1000% A1 nu ar fi scos nici macar un sfert din audienta ca sa nu spun ca nu s-ar fi uitat nimeni la transmisia aia invechita (desi probabil varianta a 2a ar fi mai aproape de adevar) .

Trimite un comentariu