Skip to main content

Realitatea Media a dat licența Radio Guerrilla în exploatare pentru 6.500 de euro pe lună. Cine o exploateaza?

 

guerrilla

Publicitate

Realitatea Media a dat licența Radio Guerrilla în exploatare pentru o remunerație lunară de 6.500 de euro. Cel puțin așa prevede un contract care a ajuns astazi pe masa Consiliul Național al Audiovizualului, dupa un control făcut la sediul postului de radio.

Contractul ridicat astăzi de echipa de control a CNA este parafat de Realitatea Media și Expresiv S.A, în data de 14 aug 2013, si prevede o remunerație lunara. Unul dintre acționarii Expresiv SA este compania Radoway, deținută de copiii lui Sorin Ovidiu Vantu.

Prin acest contract, Expresiv S.A. are dreptul de exploatare a licențelor, frecvențelor, bunurilor și echipamentelor Radio Guerrilla.

Acţionarii societăţii Expresiv SA, care deţine si licenţa Gold FM, sunt, potrivit CNA, Radoway Limited (Cipru) - 56,25%, FSLI Petrom - 43,13% şi Cornel Nistorescu - 0,62%. Președintele Consiliului de Administrație al Expresiv SA este Liviu Mihaiu.

Membrii CNA susțin că Realitatea Media, deținătoarea licenței Radio Guerrilla, nu a avut acordul Consiliului înainte de a semna orice contract pentru darea în exploatare a licenței audiovizuale de radio.

Consiliul Național al Audiovizualului i-a invitat pe reprezentanții postului Radio Guerrilla la discuții, în ședința de joi.

Consiliul i-a invitat la discuții pe reprezentanții postului tocmai pentru a evita ridicarea licenței audiovizuale a Radio Guerrila. Laura Georgescu a ținut să precizeze că Radio Guerrilla este postul de radio cu cea mai mare pondere de producție proprie - 80%.

Laura Georgescu, președinte CNA:

“Este o infracțiune sub orice formă, acest contract încalcă legea audiovizualului”.

"Nu ai voie să dai în exploatare o licență. Contractul de exploatare este cu remunerație lunară. Dacă ar fi fost vorba de o cedare atunci aceasta s-ar fi făcut cu sau fără bani și doar o singură dată", a declarat președintele CNA pentru presă.

Christian Mititelu, membru CNA, despre discutarea acestui contract în ședința de astăzi, în condițiile în care acest subiect nu era pe ordinea de zi:

“Nu cred că de fiecare dată când sunt încălcari procedam așa”.

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Eu cred că acest contract de exploatare este un contract de cedare a licenței”.

Serviciul juridic al CNA: “Prezentul contract înseamnă că noul exploatator al licenței de radio trebuie să păstreze marca Radio Guerrilla și să mențină structura de programe și specificul postului”.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Art. 59, alin. 3 din Legea Audiovizualului zice asa:
  (3) Sunt interzise operarea şi exploatarea licenţelor audiovizuale de către alte persoane decât deţinătorii de drept ai acestora.

  Cum poate declara CNA, ca cei in cauza nu au avut acceptul consiliului? Cum ar fi putut da CNA acceptul, cand exploatarea de terti fiind interzisa expres de Legea Audiovizualului?
  Laura Georgescu a punctat bine: chestia asta e o infractiune.
 • Pai de unde sa stie CNA daca se mai aude prin orase atata vreme cat inspectorii CNA mai au putin si ies la pensie sau nu ies din prin birouri si habar nu au unde e sediul radiodifuzorilor . Nu mai zic de monitorizare reala si aparatura de monitorizare performanta . CNA ul nu stie decat sa numere minutele si secundele de publicitate si program local de parca nu ar fi in sec 21 cand internetul ,tv ul si radioul digital si platformele integrate se dezvolta de la o zi la alta .
 • CNA , prin inspectorii pe care i are la dispoziție sa verifice modul in care licența the MONEY channel este operata de o alta societate.
  De verificat, căti angajați din cei care muncesc la TMC,Sunt de fapt angajații realitatea media, dacă realitatea media are înființat un punct de lucru la adresa unde este amplasat studioul, cine vinde publicitatea ETc.stiu cei de la CNA mai bine.

Trimite un comentariu