Skip to main content

Twitter vrea să intre pe bursă. Rețeaua este evaluată la 10 miliarde de dolari

 

Sursa foto: BBC
Sursa foto: BBC

Publicitate

Twitter a anunțat că vrea să intre pe bursă, într-un mesaj postat pe contul său oficial @twitter.

Rețeaua de socializare este evaluată de specialiști la 10 miliarde de dolari, scrie BBC.

"Am depus în mod confidenţial un formular S-1 la SEC", autoritatea americană a Bursei, "în vederea unei introduceri pe Bursă", se arată în mesajul postat de Twitter.

Twitter nu a oferit însă niciun detaliu despre momentul în care compania va fi listată la bursă și nici despre prețul acțiunilor.

Potrivit estimărilor eMarketer, rețeaua de microblogging va avea venituri de 583 de milioane de dolari în 2013, în creștere față de 2012, când compania a înregistrat venituri de 288 de milioane de dolari.

Cea mai mare parte a veniturilor vin din publicitate, advertiserii plătind pentru tweet-uri cu mesaje promoționale care le sunt afișate utilizatorilor Twitter.

Însă aproape două treimi dintre utilizatori accesează platforma prin intermediul telefoanelor mobile, acest fapt îngreunându-le agențiilor de publicitate misiunea de a-și promova clienții pe Twitter.

Acesta este și motivul pentru care Twitter a cumpărat societatea de publicitate pe telefoane mobile, MoPub.

De la introducerea pe bursă a Facebook, prima reţea de socializare la nivel mondial, cea a Twitter, o reţea lansată în 2006, este cea mai aşteptată din lumea Internetului şi noilor tehnologii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu