Skip to main content

Un jurnalist american riscă 105 ani de închisoare pentru un link

 

Sursa foto: New York Times
Sursa foto: New York Times

Publicitate

Închisoare 105 ani pentru un simplu link? Depinde de link! Un jurnalist american este acuzat, într-un proces, că a pus un link către o zonă cu informații clasificate. Povestea lui, în continuare.

În scurta sa carieră jurnalistică, Barrett Brown a reușit să supere de mai multe ori guvernul și sistemul judiciar din SUA.

Tânărul a combinat activitatea jurnalistică cu susținerea grupului de hackeri Anonymous, organizație ostilă administrației americane.

Acesta este și motivul pentru care riscă 105 ani de închisoare într-un proces care i-a fost intentat în urmă cu un an de zile. Procesul nu vizează articolele scrise de el și nici faptul că are diferite cunoștințe în anturajul hackerilor, el fiind cercetat pentru un simplu link, scrie Le Monde.

Potrivit New York Times, infracțiunea care i-a adus 17 capete de acuzare este aceea că a publicat pe site-ul său Project PM un link la adresa web a unor fișiere Stratfot, care conțineau cinci milioane de adrese de e-mail și informații clasificate ale Stratfor Global Intelligence, care au fost piratate de Anonymous și publicate pe WikiLeaks.

Potrivit justiției americane, postând acest link, M. Brown “a oferit acces la 5.000 de numere de cărți de credit și la informații care permit identificarea proprietarilor lor”. Potrivit justiției, el este vinovat chiar dacă nu a participat la furtul de date.

Barrett Brown a scris pentru The Guardian, Vanity Fair și Huffington Post, dar linia dintre activitatea sa jurnalistică și cea de activist este inexistentă. În trecut el a fost și purtător de cuvânt pentru Anonymous.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu