Skip to main content

Un nou scandal de interceptări telefonice în Marea Britanie. Poliția investighează Trinity Mirror

 

Sursa foto: Huffington Post
Sursa foto: Huffington Post

Publicitate

Poliția britanică investighează dacă Trinity Mirror, compania care editează ziarul Sunday Mirror, se face vinovată de niște presupuse interceptări ilegale făcute de foști jurnaliști, notează Reuters și Huffington Post.

Prin această nouă investigație se extind cercetările care au fost centrate pe compania News Corp, deținută de Rupert Murdoch.

Grupul de presă Trinity Mirror a declarat că a fost investigată de poliția metropolitană din Londra și că deocamdată este prea devreme să spună cum vor evolua lucrurile.

Practica interceptărilor telefonice a ieșit la iveală ca metodă ilegală a jurnaliștilor de a obține informații pentru articolele lor în urmă cu doi ani la titlul publicat de News Corp News of the World, acum un ziar închis tocmai din cauza acestui scandal.

Poliția a arestat patru foști jurnaliști de la tabloidul Sunday Mirror în luna martie - acestea fiind primele arestări în afara titlurilor lui Murdoch - și a spus că cercetează o conspirație suspectă la Trinity Mirror, care ar fi implicat ascultarea ilegală de către jurnaliști a unor mesaje vocale, între 2003 și 2004.

Editorul tabloidului de duminică al Trinity Mirror, James Scott, și adjunctul său, Nick Buckley, sunt doi dintre cei arestați de poliția din Marea Britanie.

"Grupul nu acceptă greșelile în activitatea sa și ia în serios aceste acuzații", a spus Trinity Mirror într-o declarație oficială.

Poliția din Londra investigheaza în prezent compania lui Murdoch News UK pentru posibile încălcări penale cu privire la acuzațiile de interceptări telefonice și mituirea de către jurnaliști a unor funcționari publici cu scopul aflării unor informații. Până în prezent. zeci de actuali sau foști angajați ai ziarelor lui Murdoch au fost arestați.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu