Skip to main content

Un nou scandal de interceptări telefonice în Marea Britanie. Poliţia investighează Trinity Mirror

 

Sursa foto: Huffington Post
Sursa foto: Huffington Post

Publicitate

Poliţia britanică investighează dacă Trinity Mirror, compania care editează ziarul Sunday Mirror, se face vinovată de nişte presupuse interceptări ilegale făcute de foşti jurnalişti, notează Reuters şi Huffington Post.

Prin această nouă investigaţie se extind cercetările care au fost centrate pe compania News Corp, deţinută de Rupert Murdoch.

Grupul de presă Trinity Mirror a declarat că a fost investigată de poliţia metropolitană din Londra şi că deocamdată este prea devreme să spună cum vor evolua lucrurile.

Practica interceptărilor telefonice a ieşit la iveală ca metodă ilegală a jurnaliştilor de a obţine informaţii pentru articolele lor în urmă cu doi ani la titlul publicat de News Corp News of the World, acum un ziar închis tocmai din cauza acestui scandal.

Poliţia a arestat patru foşti jurnalişti de la tabloidul Sunday Mirror în luna martie - acestea fiind primele arestări în afara titlurilor lui Murdoch - şi a spus că cercetează o conspiraţie suspectă la Trinity Mirror, care ar fi implicat ascultarea ilegală de către jurnalişti a unor mesaje vocale, între 2003 şi 2004.

Editorul tabloidului de duminică al Trinity Mirror, James Scott, şi adjunctul său, Nick Buckley, sunt doi dintre cei arestaţi de poliţia din Marea Britanie.

"Grupul nu acceptă greşelile în activitatea sa şi ia în serios aceste acuzaţii", a spus Trinity Mirror într-o declaraţie oficială.

Poliţia din Londra investigheaza în prezent compania lui Murdoch News UK pentru posibile încălcări penale cu privire la acuzaţiile de interceptări telefonice şi mituirea de către jurnalişti a unor funcţionari publici cu scopul aflării unor informaţii. Până în prezent. zeci de actuali sau foşti angajaţi ai ziarelor lui Murdoch au fost arestaţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus