Skip to main content

55 de deputați, împotriva opririi posturilor TV în cazul insolvenței

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Mai mulți deputați nu sunt de acord ca posturile de radio și televiziune să fie oprite în momentul în care intră în insolvență, până la confirmarea planului de reorganizare, așa cum prevede noul Cod al insolvenței.

Parlamentarii au depus o moțiune simplă prin care se pronunță împotriva acestei prevederi, dar și împotriva întregii Ordonanțe privind codul insolvenței.

Moţiunea simplă intitulată "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi maniputarea democraţiei", semnată de 31 de deputaţi PDL şi 24 ai PPDD, solicită Guvernului retragerea Ordonanţei privind codul de insolvenţă, scrie Mediafax.

Cei 55 de deputați cer "încetarea imediată a atacurilor Guvernului Ponta asupra presei independente şi a mediului de afaceri" şi o dezbatere pe tema codului insolvenţei.

Ieri, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea acestei moțiuni simple, Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că discuţiile nu se referă la libertatea presei, ci la falimentul unor societăţi comerciale.

"Aş vrea să rămânem cu două lucruri pe care aş vrea să le punctez: nu vorbim de libertatea presei astăzi, ci vorbim de societăţi comerciale care nu îşi respectă obligaţiile către stat, către furnizori, către angajaţi. Discutăm de falimentul unor societăţi comerciale, şi nu de libertatea presei", le-a spus deputaţilor Cazanciuc, după cum relatează Mediafax.

Deputaţii se vor pronunţa, în cursul zilei de azi, prin vot asupra acestei moţiuni simple.

În cursul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor, reprezentanţi ai puterii au susţinut că moţiunea PPDD şi a PDL este "inodoră, incoloră, insipidă", în timp ce deputaţii PPDD şi ai PDL, iniţiatori ai moţiunii simple, au spus că ordonaţa privind insolvenţa este "un atac grav la liberatatea de exprimare".

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a mai spus că Ministerul Justiţiei va fi reprezentat la dezbaterea din Parlament pe tema noului Cod al insolvenţei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu