Skip to main content

ActiveWatch despre Bendeac: „Cazurile" Alexandru Arșinel și Patriarhul Daniel sunt mai degrabă un pretext pentru tentativa de cenzură

 

mihai bendeac

Publicitate

ActiveWatch reacționează după scandalul dintre Mihai Bendeac și Antena Group printr-un comunicat de presă în care „condamnă comportamentul abuziv al Antenei 1 față de actorul Mihai Bendeac”.

„Artistului i-a fost încălcată libertatea de exprimare în mai multe rânduri, prin faptul că i s-a interzis să facă referire la anumite personalități și subiecte în emisiunea de satiră pe care o realizează”, se arată în comunicat.

„Cazurile” Alexandru Arșinel și Patriarhul Daniel, invocate în comunicatul Antenei 1, sunt mai degrabă un pretext prin care managementul încearcă să justifice tentativa de a cenzură și alte subiecte propuse de Mihai Bendeac pentru a fi parodiate în emisiunea iComedy. Un exemplu făcut public de actor pe Facebook este că lui Bendeac i s-a interzis să-l invite în emisiunea pe Radu Banciu, fiind de notorietate conflictul mediatic dintre acesta și o vedetă a grupului media Intact, Mircea Badea.

Comunicatul Antena 1 mai susține că: „Atâta vreme cât propunerile de continut emise de Mihai Bendeac pentru emisiunea iComedy sunt conflictuale, defăimătoare, triviale, denigratoare sau aduc atingere valorilor publice, considerăm că această <atitudine artistică> încalcă flagrant obligațiile contractuale și editoriale asumate de acesta încă de la începutul proiectului.”

„Argumentele invocate dau măsura modului în care libertatea de exprimare este valorizată în cadrul Intact Grup. Grupul invocă argumente ridicole (orice subiect de comedie presupune existența unui conflict, iar satira poate fi oricând reclamată de subiecți ca fiind “defăimătoare”) și ipocrite (nu știm care sunt “valorile publice” la care face referire Grupul Intact, dar o analiză sumară a conținutului editorial demonstrează exact contrariul – există nenumărate personalități publice supuse linșajului mediatic de către canalele patronate de familia Voiculescu)”, mai spune comunicatul ActiveWatch.

Citește și: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu exista nici o cenzura la Antena 1. Bendeac a fost liber sa se exprime in emisiunea de divertisment pe care a realizat-o. Din pacate Bendeac a gresit atat fata de Arsinel, cat si fata de Patriarh.

Trimite un comentariu