Skip to main content

CNA își menține decizia: Licențele Radio Guerrilla rămân suspendate

 

Mihai Dobrovolschi, Liviu Mihaiu, Mihaela Hamza, avocat Realitatea și Mura Frânculescu
Mihai Dobrovolschi, Liviu Mihaiu, Mihaela Hamza, avocat Realitatea și Mura Frânculescu

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului își menține decizia de retragere a licențelor audiovizuale ale Radio Guerrilla pentru cele 24 de stații , respingând contestația Realitatea Media.

Membrii CNA au respins cererea de reexaminare a deciziei, din 19 septembrie, de retragere a licențelor Radio Guerrilla cu patru voturi "pentru" și cinci "împotrivă".

Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu au votat pentru, iar Florin Gabrea, Loran Turoș, Monica Gubernat, Narcisa Iorga și Laura Georgescu au votat împotrivă.

SC Realitatea Media SA şi SC Expresiv SA au parafat pe 14 august un contract care prevede exploatarea de către Expresiv a produselor media, incluzând mărcile şi licenţele audiovizuale aferente postului Radio Guerrilla şi a echipamentelor, bunurilor şi aparaturii sale, fapte ce contravin art. 59 din Legea audiovizualului.

Realitatea Media se află în momentul de față în procedură de insolvență, având aprobat planul de reorganizare de către judecătorul sindic.

Din discuțiile purtate astăzi la CNA privind decizia de ridicare a licențelor Radio Guerrilla:

Avocatul Realitatea Media, Andrei Țîru:

  • „Sancținea a fost drastrica și ne-a afecat foarte tare retragerea acestei licențe.
  • Contractul pe care noi l-am făcut este de folosire a acestor licențe, care au fost acordate societății Realitatea Media. (...) Am încercat, cu acordul adunării creditorior, să dispunem de aceste drepturi pentru maximizarea averii creditoare.
  • Nu s-a urmărit nicio clipă cedarea licențelor, care au rămas la Realitatea. (...) Considerăm că retragerea aceasta a reprezentat o sancțiune extrem de drastică, noi apreciem că onoratul Consiliu trebuie să ia o măsură cu privire la acest contract, dar măsura nu ar fi trebuit să fie atât de drastică.” 

Mura Frânculescu, reprezentant Realitatea Media:

  • „În acel proces verbal pe care l-au adus inspectorii CNA de la sediul Guerrilla se spune că între cele două societăți există un contract pentru furnizarea de resurse pentru exploatarea licențelor”.
  • În ziua în care au fost retrase licențele, pe ordinea de zi erau discuții cu reprezentanții Realitatea Media și Radio Guerrilla și nu era ridicarea licențelor Guerrilla”.

Monica Gubernat: Cum comentați scoaterea la licitație a licențelor?

Avocatul Realitatea Media: Din punct de vedere juiridic, Realitatea Media este supusă Legii 85 pe 2006 a insolvenței. Scoaterea la licitație a ceva presupune transmiterea drepturilor și obligațiilor pe care le are o persoană către o altă persoană; drepturile pot fi conferite prin acte juridice. Procedura de licitație este cea mai transparentă formă de a ceda niște drepturi și obligații. Vânzarea la licitație, stopată de administratorul judiciar, este reglementată de această lege a insolvenței.

Monica Gubernat: Dacă planul de reorganizare nu prevedea scoaterea la licitație, e corect să le scoateți la lictație?

Avocatul Realitatea Media: Planul de reorganizare poate suferi unele modificări.

Monica Gubernat: Fără instanță?

Avocatul Realitatea Media: Cu aprobarea instanței.

Narcisa Iorga, membru CNA:

În cotractul pe care noi l-am găsit între Realitatea Media și Expresiv se ceda responsabilitatea pentru conținutul media de la Realitatea la Expresiv. Vă rog să-mi spuneți dacă este ceva în neregulă.

Avocatul Realitata Media:

Am recunoscut că am greșit prin acest contract. Au fost anumiți termeni care au fost folosiți pentru care am fost sancționați. Eu am considerat că sancțiunea este prea drastrică din punct de vedere al legii audiovizualului. Voința noastră nu a fost de a transmite mai mult decât ni s-a dat. Daca am cedat cu rea intenție depturile conferite, ne asumăm acest lucru. Este o eroare, n-a scăpat acest lucru.

Narcisa Iorga:

Orice persoană care încalcă legea spune că nu a vrut să încalce legea. Dumneaovastră spuneți că a fost o eroare, noi avem în față un contract și o lege, art. 57 privind ridicarea licenței.

Avocatul Andrei Țîru:

Această cedare nu s-a materializat nicio clipă. A existat o intenție, a existat o tentativă, nu suntem sub imperiul unei legi penale, neproducându-se efectele acelei încercări de a valorifica, de a vinde, nu avem cum să fim sancționați atât de grav.

Narcisa Iorga:

Noi nu am luat o decizie de ridicare a licenței, nu ca urmare a unei tentative ci ca urmare a acelui contract.

Monica Gubernat: Neplata de către expresiv atrage după el nulitatea contractului?

Avocatul Realitatea Media: Noi am transmis anumite drepturi, ei nu au plătit. Neplata atrage nulabilitatea acestui contract.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Curios. Onor CNA nu a mai scos nici pass despre vânzarea Money Chanel către shaworma media. În continuare acolo muncesc sclavii angajați de murad, în spațiul lui, cu echipamentele lui.publicitatea intra la el și asa mai departe. Interesant cum reglementează selectiv CNA. Rușinica membrilor de carton.
  • Gusa si Pacuraru au pierdut licentele ca fraierii, incalcand legea in mod evident, dar nici Mihaiu n-are, in mod normal, vreo sansa sa le obtina pe toate pentru simplul motiv ca are concurenta locala acerba.
    Altfel, conform a ceea ce scrie pe portalul instantelor, Gusa si Pacuraru au cam ramas fara Realitatea TV, dar cu Realitatea Media pe cap. Nu mai au administratorul judiciar, Bercea nu mai e administrator special si nici GMG firma lor nu mai e principal creditor. Iar brandul, lucru ff important, e in mana lui Elan Schwarzenberg, care, atentie, e si principal creditor! Deciziile sunt definitive, iar marele consultant politic Gusa, care de fapt nu consulta pe nimeni, va mai ciripi maxim pana la finalul lunii la tv.

Trimite un comentariu