Skip to main content

Curs online gratuit de jurnalism de date

 

jurnalism de dateCentrul European de Jurnalism (ECJ) anunță deschiderea înscrierilor pentru cursul gratuit online de jurnalism de date - Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools.

Publicitate

Cursul va debuta la începutul anului viitor, iar limba de predare va fi engleza.

Inițiativa ECJ (European Journalism Centre) este susținută de Google, Ministerul Educației din Olanda (Dutch Ministry of Education) și de African Media Initiative.

Cursul dispune de expertiza unor traineri și consilieri de la Walter Cronkite School of Journalism, the New York Times, ProPublica, Wired, Twitter, La Nacion Argentina, the Chronicle of Higher Education, Zeit Online, și alții.

Cui se adresează cursul și ce oferă acesta

  • Acest curs introductiv de cinci modul oferă participanților concepte esențiale, tehnici și abilități de a lucra eficient cu date pentru a produce povești convingătoare sub presiunea termenelor.
  • La acest curs se poate înscrie orice persoană care dispune de conexiune la internet și care vrea să scrie materiale bazate de diverse date. Mai multe detalii despre acest curs și despre cum te poți înscrie găsești AICI.

Josh Hatch, senior editor la The Chronicle of Higher Education și membru al comitetului consultativ al acestui curs:

"Datorită inițiativei Centrului European de Jurnalism de a promova jurnalismul de date, reporterii și redactorii pot obține insight-uri de la cei mai buni specialiști din domeniu. Fie că vrei să-ți depășești temerile legate de Excel, să înveți limbajul datelor sau să descoperi cum să spui povești cu vizualizări de date, acest curs te va ajuta să profiți de aceste abilități de neprețuit”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu