Skip to main content

Giga moare, dar nu se predă. CNA le-a dat înapoi licența.

 

CNA

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să revină asupra deciziei de retragere a licenței audiovizuale prin satelit a postului Giga TV, operat de Sonic Media.

Postul intră direct în revizie tehnică și își va relua emisia peste 90 de zile, după cum a solicitat George Harabagiu, manager de proiect, care a vrut păsuire pentru a putea reface echipa și grila de programe.

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința de astăzi o contestație depusă de Sonic Media asupra deciziei CNA din 17 septembrie (detalii AICI), când licența postului a fost retrasă pe baza art 57, litera b, care spune că licența poate fi retrasă în cazul în care deținătorul licenței „încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

În fața CNA s-au prezentat George Harabagiu, manager de proiect, mandatat de principalul acționar al societății Sonic Media, și Daniel Nechita, administrator al societății.

George Harabagiu: „Vă prezentăm toate arhivele din perioada 1 iulie 2013 - 20 septembrie 2013. Vă arătăm că emisia Giga TV nu a fost întreruptă mai mult de 96 de ore. Consider că retragerea licenței Giga TV este interpretabilă”.

Narcisa Iorga, membru CNA, în momentul deliberărilor: „Încep prin a spune că la momentul deciziei am votat împotrivă pentru că acel art 57 litera b nu se susținea. Toate celelalte probleme pe care le-am găsit evident că trebuiau sancționate dar nu conform art 57. La data de 10 septembrie, noi am retras licența Money TV. Pe 11 septembrie a venit doamna avocat a postului care a solicitat modificarea grilei. Ei nu aveau practic nicio vină pentru că nu au mai retransmis Money tv. Eu cred că putem reveni asupra deciziei având în vedere că este o eroare a Consiliului.”

Răsvan Popescu, membru CNA – Ei au depus arhiva lor. Înțeleg că această arhivă ar dovedi că nu au existat întreruperi de emisie. Cred că în aceste condiții putem să revenim asupra deciziei.

Decizia de a reveni asupra deciziei a primit șase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Viorel Vasile Buda). Laura Georgescu, Lorand Turoș, Monica Gubernat și Radu Călin Cristea au votat „împotrivă”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu