Skip to main content

INTERVIU EXCLUSIV. Dan Diaconescu: „Vom da drumul la OTV până cel târziu la sfârşitul lunii”

 

DAN DIACONESCU - DNA

Publicitate

OTV ar putea reveni din această lună. Dan Diaconescu, patronul postului, a declarat în exclusivitate într-un interviu acordat paginademedia.ro că a obţinut o licenţă TV în Italia şi că e gata să dea drumul televiziunii în jurul datei de 15 octombrie. „Dar aici nu depinde numai de noi, depinde şi de firmele de cablu din România”, a spus Diaconescu pentru paginademedia.ro.

Acesta a mai declarat că emisiunea sa va fi realizată într-un sediu pe care acesta îl are la Vatican, iar restul emisiunilor vor fi realizate în studiourile din Bulevardul Preciziei.

Paginademedia.ro: Când va emite OTV?

Dan Diaconescu: Am obţinut deja licenţa în Italia. În principiu, ne propunem să dăm drumul postului în jurul datei de 15 octombrie. Dar aici nu depinde numai de noi, depinde şi de firmele de cablu din România. Oricum, dacă nu e 15, e 30 octombrie, dar tot îi dăm drumul.

Cu ce cablişti aţi semnat?

Deocamdată, cu cei mici. Sunt mulţi, sunt cam 300, dar nu sunt din cei mari.

Câţi abonaţi au firmele mici cu care aţi semnat contracte?

Sunt puţini, împreună au cam 10% din piaţă. Un alt lucru important pe care vreau să-l spun, este că în Italia am luat şi o licenţă cu acoperire naţională pentru comunitatea de Români de acolo, aşa că OTV se va vedea şi în Italia.

Dar cu firmele mari, cu UPC, cu RCS, în ce stadiu vă aflaţi?

Suntem ceva mai avansaţi cu RCS. Aşteptăm de la ei un răspuns în această săptămână. Chiar dacă nu ne preiau, tot vom da drumul postului. Foarte imposrtant, noi vom emite pe satelit Eutelsat 16 grade, Est. Este important pentru că pe acelaşi satelit sunt multe posturi de televiziune româneşti. Dacă au antene parabolice, oamenii pot vedea în acelaşi loc, de pe acelaşi satelit, pe lângă OTV şi TVR 1 sau posturile lui Prigoană.

Pentru început noi vom da antene parabolice gratuit sediilor PPDD din ţară. Cu alte cuvinte, la fiecare sediu PPDD din ţară românii or să vadă OTV. Dacă le place, îşi vor cumpăra antene. Fiecare sediu PPDD va fi dotat cu o astfel de antenă.

Unde este studioul şi în ce stadiu este amenajarea?

Este chiar într-o clădire a Vaticanului. Este un fel de biserică, iar la parterul acestei biserici avem noi 500 de mp. Nu-ţi închipui că este un spaţiu prea mare. Este cam cât aveam înainte în garsoniera din Piaţa Romană. Oricum, din Italia va fi realizată doar emisiunea mea. În Bucureşti, în studiourile din Preciziei, va fi un punct de lucru al OTV. De acolo se vor face toate emisiunile, mai puţin a mea. Studioul din Bucureşti va fi conectat cumva cu cel din Italia. Avem şi o emisiune dedicată direct italienilor pe frecvenţa de care spuneam mai devreme, iar pentru ei, dacă se poate, am vrea să subtitrăm în italiană toate emisiunile OTV. Ceea ce facem în Italia sper să fie cu mai mult profit, pentru că TVA-ul e mai mic, la fel şi impozitul pe profit, iar amenzile nu există. Legislaţia e mai permisivă aici.A Am obţinut şi rezidenţă de Vatican.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Aveti bani sa va platiti internetul dar nu aveti de-un televizor cu telecomanda (recomand rate doar cu buletinul).
  Mai exista si alte programe in afara de Suleyman, Maruta si Acces Direct ce fac acelasi lucru doar ca, fara PR care sa sugereze, nu sunt acceptate de societate ca fiind vizionabile.
  Ma refer la programele care vand detergentu', berea si margarina.
  Fara rau unde si ce e binele? Zic si io...
 • Bravo lui poate invatam ceva de la asta Dumnezeu i-a mai dat o sansa....
 • incredibil... dar romanii sunt invatati cu tepele... nici nu se fripsesera bine cu caritasul, ca si-au bagat banii la fni... sa mori tu, diaconescule, ca aveai o garsoniera de 500 de mp la romana?
 • parca vad ca, dupa ce au dat romanilor cite 20.000 euro de caciula, acum le vor da si antene parabolice...
 • de ce îl mai băgaţi în seamă pe acest personaj? domnilor de la pagina de media! asemenea personaje ar trebui să dispară din peisajul media.

Trimite un comentariu

sus