Skip to main content

Laura Georgescu, către Dan Diaconescu: Sunteți un impostor simpatic. DD către șefa CNA: Vă fac director la OTV

 

DAN DIACONESCU - DNA

Publicitate

Spiritul OTV s-a mutat la CNA. Dialogul de azi dintre Dan Diaconescu și șefa CNA, Laura Georgescu, a fost rupt parcă din emisiunile televiziunii din garsonieră.

Laura Georgescu, către Dan Diaconescu: Sunteți un impostor simpatic

Dan Diaconescu: Vreau sa-i ofer doamnei Georgescu postul de director general la noul OTV. Mergeti cu mine la Roma?

Laura Georgescu: Vă iubesc, sunteti cel mai talentat impostor.(...)

Dan Diaconescu: Dacă eu vă arăt actul de licență, vă demonstrez că am licență, vă dați demisia?

Florin Gabrea: Nu este un joc de poker aici, domnule Diaconescu.

"Va rog să nu mă mai faceți impostor. Sunt și eu un băiat care a plătit impozitele și taxele în România, am plătit salarii aici, e păcat. E urât să fiu numit așa în țara mea", i-a răspuns Dan Diaconescu președintei CNA, spre finalul discuțiilor. "Prefaceți-vă măcar că respectați legea", i-a răspuns șefa CNA.

Fondatorul "televiziunii poporului" a fost prezent la ședința CNA de astăzi, la invitația Consiliului pentru a vorbi despre situața postului DDTV.

Reamintim că, pe 22 octombrie,CNA a decis suspendarea temporară a preluării semnalului postului DDTV. În plus, instituția a decis sesizarea Parchetului în legătură cu retransmisia OTV, considerat post fără licență, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

În cadrul ședinței de marți, reprezentanții CNA au votat să ceară ANCOM și Digital Sky suspendarea temporară a emisiei DDTV până la soluționarea „elementelor de natură penală”.

Dan Diaconescu a spus că va depune, în cursul zilei de astăzi, o cerere de modificare a grilei de programe a postului DDTV, astfel încât să poată prelua o parte din programele OTV. Această cerere vine ca urmare a unei solicitări verbale a Consiliului de a depune documentația necesară pentu a intra în legalitate cu postul DDTV.

Potrivit ultimei grile de programe aprobate de CNA pentru DDTV, postul avea dreptul să retransmită programele Inedit TV în proporție de 32%. Întrebat de Cristina Trepcea, membru CNA, cum va modifica grila de programe a DDTV, dacă prin "introducerea unei noi emisiuni sau prin retransmisia unui post tv", Dan Diaconescu a spus clar: în loc de Inedit TV va fi OTV.

La cererea unora dintre membrii Consiliului de a depune o copie după licența obținută de la statul italian, Dan Diaconescu a spus că OTV nu se mai află în nicio relație cu CNA.

"Nu există niciun raport între această firmă și instituția pe care o reprezentanți. Trebuie să cerem acordul autorității din Italia", a spus Diaconescu.

"Sunt foarte suspicios în relația cu dumneavoastră, am pățit-o de tri ori cu dumneavoastră, numai anul acesta", i-a răspuns Diaconescu cererii preșdintelui CNA de a oferi o copie a documentului.

Văzând ezitarea lui, Laura Georgescu l-a întrebat "Vă e frică, domnule Diaconescu?".

În ședința de astăzi există posibilitatea ca membrii CNA să ia o decizie de sancționare în privința postului DDTV, pentru că a transmis un program care nu se afla în grila aprobată de Consiliu.

Până acum, Cristina Trepcea, membru CNA, a propus o amendă de 10.000 de lei. Însă Narcisa Iorga a propus amânarea luării unei decizii pe ședința de săptămâna viitoare.

Din discuțiile de la CNA:

Laura Georgescu: Ce s-a întâmplat de a intrat pe DDTV altceva decât era anunțat la CNA?

Dan Diaconescu: După 15 octombrie am preluat acest program numit OTV.

Laura Georgescu: Știți că trebuie să ne anuntați?

DD: Personal nu știam, poate alți colegi ar fi putut să știe. As fi putut suporta niște amenzi nu și suspendarea emisiei DDTV. Dumneavoastră ați solicitat Digital Sky suspendarea temporară a emisiei DDTV până la soluționarea „elementelor de natură penală”

Laura Georgescu: Nu am suspendat emisia DDTV.

D.D: Cum să nu? Este suspendată emisia DDTV.

Georgescu: Asta nu înseamnă că am suspendat DDTV, postul emite în continuare.

Dan Diaconescu: În această secundă DDTV nu emite, pentru că ridicatorul semnalului să nu mai ridice semnalul.

Dan Diaconescu: DDTV nu este preluat de niciun cablist. Dacă providerul Digital Sky nu mai pune semnalul pe satelit, firmele de cablu nu mai au cum să recepționeze semnalul DDTV.

Laura Georgescu: Dacă se revine la structura de programe anterioară se poate relua preluarea semnalului digital. Nu mai repetați că v-am suspendat licența DDTV pentru că este fals.

Dan Diaconescu: DDTV nu mai emite din cauza dumneavoastră.

Mititelu: Singurul mod în care DDTV-ul se poate prelua este doar prin intermediul Digital Sky?

Dan Diaconescu: Da, asa este. În secunda asta, angajații DDTV sunt în șomaj, nu știm pe ce perioadă, asta depinde de dumneavoastră. Provider-ul ne-a anunțat că nu ne mai poate prelua, prin urmare DDTV nu mai emite.

Când eu am luat această hotărâre de a prelua programul online OTV, noi am știut că postul DDTV poate retransmite alte programe pentru că până acum a retransmis alte canale, ba OTV, ba Inedit TV. Ni s-a explicat că atâta timp cât structura este aprobată de dumneavoastră atunci nu mai contează care sunt aceste programe și cum se numesc ele.

Christian Mititelu: Faceți modificarea de grilă?

D.D: Da facem.

Narcisa Iorga, membru CNA:

Când ați intrat cu OTV, nu ați intrat ca un program, ații intrat cu titlul OTV emite din nou, cu elementele grafice specifice ale OTV. Dumneavoastră ați spus că emite din nou OTV, adică emite o altă televiziune pe o frecvență a DDTV. Nu l-ați numit program, ci o altă televiziune. Trebuie să știți că orice televiziune care retransmite un alt program își păstraza identitatea. Dumneavoastă ați transmis o nouă televiziune pe o frecvență a altei televiziuni.

Când intrați cu programul online pe o televiziune, intrați sub incidența Legii audiovizualului.

Diaconescu: O televiziune online poate fi preluată de orice altă televiziune care are licență. Televiziunea Pungești a fost preluată ore întregi de diverse televiziuni.

Alexandru Jucan, membru CNA: Există o relație contractuală între DDTV și Romit tv?
Diaconescu: Nu. Care e legatura cu subiectul? Nu realizez care este legătura.

Dacă trebuie să existe o legătură o pot face acum, am ambele ștampile la mine.

Christian Mititelu: Societatea pe care ați înființat-o în Italia, ați obținut o licență de emisie pentru ea de la autoritatea de reglementare de acolo?

D.D: Da, avem licență de la Autoritatea pentru Garanții în Comunicații. Am solicitat să difuzăm un program de televiziune prin satelit. Este vorba de un program care să fie valabil pentru toate comunitățile românești din toată lumea.

Această autoritate a primit cerea noastră, a parcurs anumite proceduri și începând din vara acestui an, firma OTV a avut voie să facă probe tehnice. Iar pe 30 septembrie a putut emite conform tratatului de la Strasbourg pentru toate țările Uniunii Europene. Există această licență, ei îi spun autorizație.

Laura Georgescu: Veți depune această licență la CNA?

Diaconescu: Nu cred că este momentul.

Georgescu: Dumneavoastră nu aveți licență. Puteți să-mi dați o copie după această licență?

Diaconescu: Aici este o problemă, nu există niciun raport între această firmă și instituția pe care o reprezentanți. Trebuie să cerem acordul autorității din Italia.

Cristina Trepcea, membru CNA: Noi nu vă bănuim că nu respectați legea italiană, dacă vreți să emiteți în spațiul public românesc trebuie să respectați legile din țara noastră.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu