Skip to main content

Ringier și Tamedia scot la vânzare cotidianul elvețian Le Temps

 

Sursa foto: AFP
Sursa foto: AFP

Publicitate

Ringier și Tamedia scot la vânzare cotidianul elvețian francofon Le Temps, notează Le Figaro și Le Monde.

Companiile elvețiene Ringier și Tamedia au fiecare 46,2% din acțiunile ziarului, iar grupul Le Monde are și el o participație de 2%, restul fiind deținut de bancherul Claude Demole.

Cele două grupuri elvețiene vor să găsească pentru Le Tems (publicaţie de referinţă din Elveţia Romandă) un singur acționar care să preia pachetul majoritar al titlului.

"Având în vedere provocările majore care apar astăzi în mass-media, un singur acționar majoritar va putea să ia mai ușor cele mai bune decizii pentru supraviețuirea și dezvoltarea acestui titlu", au declarat, ieri, reprezentanții celor două grupuri de media, care au precizat că își doresc să vândă ziarul unui "cumpărător credibil" și "conștient de importanța acestei publicații pentru Elveția".

Cotidianul Le Temps, care în prezent are 115.000 de cititori pe zi, a apărut în 1998 din fuziunea ziarelor Le Journal de Genève, La Gazette de Lausanne și Le Nouveau Quotidien. Le Temps este în momentul de față singurul cotidian generalist francofon cu distribuție națională din Elveția. Publicația este tipărită zilnic în 40.000 de exemplare.

Le Temps nu este scos la vânzare din cauza unor constrângeri financiare

Companiile Ringier și Tamedia au spus că dacă nu va exista nicio ofertă care să le convingă că ziarul ajunge pe mâini bune, există posibilitatea ca "ori Ringier, ori Tamedia să preia controlul asupra titlului cumpărând parțial sau total participațiile celeilalte companii".

Motivul vânzării este că cele două grupuri de presă nu s-au înțeles asupra viitorului acestui titlu și nu vor să împiedice în vreun fel evoluția lui.

"Cele două grupuri nu au probleme financiare, iar titlul este profitabil", spune Jean-Clément Texier, șef al Ringier în Franța.

"Profitabilitatea rămâne foarte ridicată în cazul ambelor companii, dar ele doresc să simplifice managerierea cotidianului", mai spune Jean-Clément Texier.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu