Skip to main content

Twitter vrea să strangă un miliard de dolari la intrarea pe bursă

 

twitterPlatforma de micro-blogging Twitter va intra pe bursă până la sfârșitul lunii noiembrie, iar planurile sale sunt să obțină un miliard de dolari la oferta publică inițiala (IPO), scrie Ozap.com.

Publicitate

Această cifră a fost anunțată de Twitter, la sfârșitul săptămânii trecute, în momentul în care compania și-a publicat situația fiananciară, o etapă obligatorie și necesară înaintea intrării pe bursă.

Este cea mai așteptată intrare pe bursă de la Facebook încoace. Dar spre deosebire de Facebook, Twitter a fost pe pierdere în cei șapte ani de existență, aceste pierderi situându-se la 79 milioane dolari în 2012 și 69 milioane dolari în prima jumatate a acestui an.

Totuși, având în vedere numărul impresionant de utilizatori activi (218 milioane), printre care Barack Obama și Lady Gaga, site-ul speră să reușească să îi cucerească pe investitori.

În ultima vreme Twitter s-a bucurat și de o creștere semnificativă a cifrei de afaceri. Dacă în 2012 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 317 milioane de dolari, doar în primul semestru al acestui an a depășit valoarea de 250 de milioane de dolari.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu