Skip to main content

29 Noiembrie. Cabliștii mici vor depune o plângere la Consiliul Concurenței împotriva Pro TV

 

Sursa foto: EVZ.ro
Sursa foto: EVZ.ro

Publicitate

PLÂNGERE. Asociația de Comunicații Electronice din România (ACeR) va depune o plângere la Consiliul Concurenței împotriva Pro TV SA acuzându-i de practicarea de tarife preferențiale pe piața de distribuție de televiziune și abuz de poziție dominantă și eventuale înțelegeri cu operatorii mari pentru distorsionarea concurenței, scrie Forbes România, care citează Media Expres.

Declarația a fost făcută de președintele executiv al ACeR, Adrian Neagu (TV Sat 2000) la prima ediție a Convenției de Comunicații Electronice, acesta solicitându-le celor peste 40 de membri ai asociației să depună actele care să susțină plângerea, înainte ca aceasta să fie înaintată Consiliului Concurenței.

Adrian Neagu a mai spus că ACeR a trimis către CNA o cerere de modificare a principiului must-carry, „care trebuie să aibă următorul principiu, cine vrea să iasă din must-carry trebuie să iasă cum a intrat, în termen de un an de la declarația de ieșire".
Cabliștii mici vor depune o plângere la Consiliul Concurenței împotriva Pro TV pentru distorsionarea concurenței în distribuția de televiziune


PREGĂTIRI DE LICITAȚIE. Cinci multiplexuri de televiziune digitala terestra, patru in banda UHF si unul in banda VHF, in standard DVB-T2, vor fi alocate anul viitor printr-o procedura de selectie competitiva, a anuntat autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) care a supus dezbaterii publice proiectul de decizie si caietul de sarcini al licitatiei, scrie HotNews.ro.

Câștigătorul primului multiplex in UHF (MUX 1) va avea obligația de a transmite 'free to air', în condiții transparente, concurențiale și nediscriminatorii, posturile publice și private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepție fixă de 90% din populație și 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligații de acoperire.
Regulile licitatiei din 2014 pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitala terestraau fost supuse dezbaterii publice


UN BELGIAN LA VOCEA ROMÂNIEI. Artistul belgian Stromae va fi prezent în prima ediţie live a show-ului „Vocea României“, de la Pro TV, care are loc duminică, de la ora 20.30, pentru a sărbători alături de români Ziua Naţională şi 18 ani de Pro TV, scrie Adevărul.
Artistul belgian Stromae canta in prima editie live „Vocea Romaniei“, de 1 Decembrie, la Pro TV


TVR 3 PENTRU LA ȚARĂ. Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat că TVR 3 va avea din 6 decembrie un nou concept, va fi o expresie a mediului rural, a conservării spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, dar şi de actualitate şi de societate rurală, scrie Mediafax.

Totodată, Claudiu Săftoiu a precizat că relaţia TVR cu operatorii prin cablu este foarte importantă, deoarece Societatea Română de Televiziune are 11 televiziuni - naţionale şi teritoriale -, care oferă un conţinut complet şi complex.
Claudiu Săftoiu: TVR 3 va avea din 6 decembrie un nou concept, va fi o expresie a mediului rural


EURONEWS DE BUDAPESTA. Grupul Euronews a lansat un nou birou, la Budapesta, unde va lucra echipa serviciului în limba maghiară al televiziunii de ştiri omonime, scrie Mediafax.

Biroul Euronews de la Budapesta a fost deschis la aproximativ şase luni după lansarea serviciului în limba maghiară al televiziunii de ştiri Euronews.
Noua redacţie a Euronews, aflată într-un imobil din centrul oraşului Budapesta, produce acum 24 de ore din 24 conţinut pentru reţeaua de televiziune Euronews TV, site-ul euronews.com, aplicaţiile Euronews şi conturile de pe reţelele sociale ale grupului.
Grupul Euronews şi-a lansat un nou birou, la Budapesta


PROFIT-RECORD. Studiourile Disney au reuşit pentru prima dată în istorie să depăşească în 2013 pragul încasărilor de 4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, scrie Mediafax.

Studiourile Disney îşi stabilise anterior un nou record, la jumătatea lunii noiembrie, când, cu ajutorul filmului "Thor: The Dark World", au depăşit precedentul record de 3,8 miliarde de dolari stabilit în 2010.
Studiourile Disney au înregistrat în 2013 încasări record de peste 4 miliarde de dolari


CU SEDIUL SCOS LA VÂNZARE. Publicaţia The Washington Post a anunţat că va vinde sediul istoric pe care îl deţine în Washington, în apropierea Casei Albe, unei agenţii imobiliare, pentru o sumă de 159 de milioane de dolari, notează Mediafax.

Sediul din apropierea Casei Albe este deţinut de Graham Holdings, fostul proprietar al The Washington Post. Imobilul va fi vândut companiei Carr Properties. Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul lunii martie 2014.
The Washington Post îşi vinde sediul istoric, pentru 159 milioane de dolari


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @ Titi

    Euronews in limba romana din cate stiu eu cu program 24 din 24 nu cred ca exista pana in momentul de fata si nu imi aduc aminte sa se fi facut vre-un anunt in acest sens. TVR a creat TVR NEWS care este un program de stiri ce preia programe EURONEWS pe care le subtitreaza in limba romana.
  • Numai noi am făcut din euronews o struţo-cămilă. Nu se poate să avem 24 din 24 programul original euronews în limba română?

Trimite un comentariu