Skip to main content

29 Noiembrie. Cabliştii mici vor depune o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Pro TV

 

Sursa foto: EVZ.ro
Sursa foto: EVZ.ro

Publicitate

PLÂNGERE. Asociaţia de Comunicaţii Electronice din România (ACeR) va depune o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Pro TV SA acuzându-i de practicarea de tarife preferenţiale pe piaţa de distribuţie de televiziune şi abuz de poziţie dominantă şi eventuale înţelegeri cu operatorii mari pentru distorsionarea concurenţei, scrie Forbes România, care citează Media Expres.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele executiv al ACeR, Adrian Neagu (TV Sat 2000) la prima ediţie a Convenţiei de Comunicaţii Electronice, acesta solicitându-le celor peste 40 de membri ai asociaţiei să depună actele care să susţină plângerea, înainte ca aceasta să fie înaintată Consiliului Concurenţei.

Adrian Neagu a mai spus că ACeR a trimis către CNA o cerere de modificare a principiului must-carry, „care trebuie să aibă următorul principiu, cine vrea să iasă din must-carry trebuie să iasă cum a intrat, în termen de un an de la declaraţia de ieşire".
Cabliştii mici vor depune o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Pro TV pentru distorsionarea concurenţei în distribuţia de televiziune


PREGĂTIRI DE LICITAŢIE. Cinci multiplexuri de televiziune digitala terestra, patru in banda UHF si unul in banda VHF, in standard DVB-T2, vor fi alocate anul viitor printr-o procedura de selectie competitiva, a anuntat autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) care a supus dezbaterii publice proiectul de decizie si caietul de sarcini al licitatiei, scrie HotNews.ro.

Câştigătorul primului multiplex in UHF (MUX 1) va avea obligaţia de a transmite 'free to air', în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire.
Regulile licitatiei din 2014 pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitala terestraau fost supuse dezbaterii publice


UN BELGIAN LA VOCEA ROMÂNIEI. Artistul belgian Stromae va fi prezent în prima ediţie live a show-ului „Vocea României“, de la Pro TV, care are loc duminică, de la ora 20.30, pentru a sărbători alături de români Ziua Naţională şi 18 ani de Pro TV, scrie Adevărul.
Artistul belgian Stromae canta in prima editie live „Vocea Romaniei“, de 1 Decembrie, la Pro TV


TVR 3 PENTRU LA ŢARĂ. Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat că TVR 3 va avea din 6 decembrie un nou concept, va fi o expresie a mediului rural, a conservării spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, dar şi de actualitate şi de societate rurală, scrie Mediafax.

Totodată, Claudiu Săftoiu a precizat că relaţia TVR cu operatorii prin cablu este foarte importantă, deoarece Societatea Română de Televiziune are 11 televiziuni - naţionale şi teritoriale -, care oferă un conţinut complet şi complex.
Claudiu Săftoiu: TVR 3 va avea din 6 decembrie un nou concept, va fi o expresie a mediului rural


EURONEWS DE BUDAPESTA. Grupul Euronews a lansat un nou birou, la Budapesta, unde va lucra echipa serviciului în limba maghiară al televiziunii de ştiri omonime, scrie Mediafax.

Biroul Euronews de la Budapesta a fost deschis la aproximativ şase luni după lansarea serviciului în limba maghiară al televiziunii de ştiri Euronews.
Noua redacţie a Euronews, aflată într-un imobil din centrul oraşului Budapesta, produce acum 24 de ore din 24 conţinut pentru reţeaua de televiziune Euronews TV, site-ul euronews.com, aplicaţiile Euronews şi conturile de pe reţelele sociale ale grupului.
Grupul Euronews şi-a lansat un nou birou, la Budapesta


PROFIT-RECORD. Studiourile Disney au reuşit pentru prima dată în istorie să depăşească în 2013 pragul încasărilor de 4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, scrie Mediafax.

Studiourile Disney îşi stabilise anterior un nou record, la jumătatea lunii noiembrie, când, cu ajutorul filmului "Thor: The Dark World", au depăşit precedentul record de 3,8 miliarde de dolari stabilit în 2010.
Studiourile Disney au înregistrat în 2013 încasări record de peste 4 miliarde de dolari


CU SEDIUL SCOS LA VÂNZARE. Publicaţia The Washington Post a anunţat că va vinde sediul istoric pe care îl deţine în Washington, în apropierea Casei Albe, unei agenţii imobiliare, pentru o sumă de 159 de milioane de dolari, notează Mediafax.

Sediul din apropierea Casei Albe este deţinut de Graham Holdings, fostul proprietar al The Washington Post. Imobilul va fi vândut companiei Carr Properties. Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul lunii martie 2014.
The Washington Post îşi vinde sediul istoric, pentru 159 milioane de dolari


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Boggy Boggy
    @ Titi

    Euronews in limba romana din cate stiu eu cu program 24 din 24 nu cred ca exista pana in momentul de fata si nu imi aduc aminte sa se fi facut vre-un anunt in acest sens. TVR a creat TVR NEWS care este un program de stiri ce preia programe EURONEWS pe care le subtitreaza in limba romana.
  • Titi Titi
    Marius dar este pe digital la UPC si NextGen si mai exista optiunea free sat de pe Hotbird 13
  • Marius Marius
    Numai noi am făcut din euronews o struţo-cămilă. Nu se poate să avem 24 din 24 programul original euronews în limba română?

Trimite un comentariu

sus