Skip to main content

CONCURS. RCS vrea să lanseze Digi FM. SBS mai vrea șase frecvențe pentru Magic FM și patru pentru Kiss FM

 

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

RCS&RDS vrea să intre pe piața radio cu Digi FM, un post generalist, pentru care a solicitat 10 frecvențe în localități precum Buzău, Satu Mare, Sibiu și Târgoviște, potrivit proiectului prezentat astăzi de oficialii companiei în cadrul concursului de frecvențe generaliste organizat de CNA.

Cosmin Prelipceanu, redactor-șef al Digi 24, a spus în fața membrilor CNA că va lansa postul Digi FM "în jumătate de an", indiferent dacă RCS va primi doar câteva dintre licențele solicitate la CNA.

"RCS-ul dacă își propune ceva face. E un început. Ce facem noi astăzi nu e o tentativă, e un început", a răspuns Prelipceanu la următoarea întrebare a membrului CNA Răsvan Popescu: "În situația în care ați primi doar două licențe, se mai articulează acest proiect?".

Reprezentanții companiei  RCS&RDS au venit astăzi în fața CNA pentru a solicita un număr de 10 frecvențe în următoarele localități:

Buzău, Reșița, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Tulcea, Turnu Măgurele (Teleorman) și Târgoviște.

La şedinţa CNA au fost prezenţi trei reprezentanți ai companiei RCS&RDS: Cosmin Prelipceanu (redactor-șef Digi 24 ), Costin Niculescu (director tehnic Digi 24) și Lucian Mihai, (reprezentantul RCS&RDS la şedinţa CNA).

RCS&RDS a mai participat și săptămâna trecută la concursul pentru frecvențe tematice pentru lansarea unui post de sport, Digi Sport FM, dar nu a reușit să câștige nicio licență de la CNA, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Kiss și Magic vor mai multe frecvențe

SBS Broadcasting Media vrea să extindă rețelele posturilor de radio Kiss FM și Magic FM.

Societatea P7S1 Radio Holding, parte a SBS Broadcasting Media (grupul paneuropean ProSiebenSat.1), a solicitat șase frecvențe pentru Magic FM (Câmpulung, Reșița, Sighișoara, Tulcea, Turnu Măgurele și Târgoviște) și patru pentru Kiss FM (Gura Humorului, Medgidia, Rădăuți și Turnu Măgurele).

Christian Mititelu, membru CNA, către reprezentanții SBS: Dacă ar fi să luați licențe pentru Kiss FM, cam câte trebuie să luați ca să credeți că sunteți o rețea națională?

Daniel Klinger (director tehnic SBS Broadcasting): "Dorința noastră este să acoperim un număr cât mai mare de locuitori ai acestei țări, nu să adunăm licențe."

P7S1 Radio Holding operează în România licențele posturilor Kiss FM, Magic Fm și One FM.

Compania SBS Broadcasting Media, parte a grupului paneuropean ProSiebenSat.1, a anunțat, la jumătatea lunii octombrie, că își separă operaţiunile de radio de cele de televiziune în România, urmând ca posturile de radio Kiss FM, Magic FM şi One FM să fie operate de o altă societate - P7S1 Radio Holding.

Din partea SBS au fost prezenți în fața membrilor CNA, pentru a prezenta proiectele de extindere a celor două rețele, următorii reprezentanți: Daniel Klinger (director tehnic SBS Broadcasting), Florin Ciobîcă (director general al reţelei de radio deţinută de SBS în România) şi Romeo Repta (directorul de reţea al SBS).

Din agumentele SBS:

Daniel Klinger:

Încercăm să vă spunem că știm să facem radio, că facem un radio bun, sustenabil, independent editorial. Sustenabilitatea este condiția pentru independență. Compania noastră poate face asta. Știu că o să ne spuneți “aveți prea multe licențe, ce vă mai trebuie?” Pana acum am auzit toate motivațiile, nu aveți cum să-mi spuneți ceva nou. (...)

Raportul dintre știrile locale și publicitatea locală a fost un subiect discutat în CNA. Publiciatea locala este un serviciu prestat către comunitatea locală.

Florin Ciobîcă:

Noi suntem foarte bucuroși cu ceea ce am făcut în România. Noi am pus pe harta Europei radioul din România. Lucrăm cu instrumente moderne, la fel ca cele din toată lumea.

Christian Mititelu, membru CNA: Sunteți ca medicii care se laudă cu aparatura.

Florin Ciobîcă: Nu cu aparatura, cu pacienții salvați.

Din argumentele echipei RCS&RDS: 

Cosmin Prelipceanu:

"Am constat că mulți dintre cei care au solicitat licențe nu propun programe generaliste. Noi ne dorim să facem acest lucru. Credem că oamenii au nevoie de așa ceva. Vrem știri locale, vrem știri naționale pe care să le livrăm prin serviciul de programe pe care îl avem deja (Digi 24).
Vrem informații, vrem educație și divertisment. Nu vrem niște copii care se hăhăie, vrem un public mai așezat, mai adult, mai interesat. Când vorbim despre divertisment ne referim la muzică (se referă la proiectul depus la CNA). (...) Emisiunile pe care le-am ales (de la Digi 24) sunt foarte pretabile retransmisiei la radio. Aș zice că e o strategie pe termen mediu și în timp să ajungem la niște nume locale. Nu excludem dimensiunea națională. Deocamdată, șansele să găsim la Buzău, de exemplu, nume care să facă o emisiune de radio sunt foarte mici".

 

Cine a prezentat astăzi proiecte pentru obținerea de frecvențe de radio generaliste:

 • Reprezentanții Grupului Media Camina (G.M.C), parte a trustului Intact, au venit astăzi în fața CNA pentru a solicita un număr de șapte frecvențe, cu scopul de a extinde rețeaua Radio ZU în următoarele localități: Câmpulung (Argeș), Miercurea Ciuc (Harghita), Reșița (Caraș-Severin), Suceava, Tecuci (Galați), Turnu Măgurele (Teleorman) și Târgoviște (Dâmbovița). Societatea Media Camina mai deține și licențele postului Romantic FM.
 • Impact FM (S.C Impact F.M. Suceava) solicită patru frecvețe de radio generaliste la: Gura Humorului, două la Rădăuți (Suceava) și una la Suceava.
 • Iuga Media SRL Mediaș s-au prezentat în fața CNA cu două proiecte editoriale pentru posturile generaliste locale: Expres FM la Sibiu și Radio Sighișoara.
 • Joy FM (Joy Media Enterprise SRL Arad) vrea să obțină două frecvențe: Rădăuți (Suceava) și Suceava.
 • Nova FM (SC Lugomedia SRL Lugoj) s-a înscris la concurs pentru a obține frecvență la Reșița (Caraș-Severin).
 • Focus FM (SC Media Grup Production SRL Buzău) s-a înscris pentru frecvența din Buzău.
 • Radio As (New Waves Production Fălticeni): Gura Humorului (Suceava) și Rădăuți (Suceava).
 • Radio Bucovina (Media Ten Production): Gura Humorului (Suceava) și Rădăuți (Suceava).
 • Radio Panduri (Mediaprim Târgu Jiu): Târgu Cărbunești (Gorj)
 • Radio Gold Rădăuți (New Media Bucovina): Rădăuți și Gura Humorului (Suceava)
 • Atlas FM (Novus Day Alba Iulia): Abrud (Alba)
 • SC P7S1 Radio Holding (Radio Holding SRL București) a solicitat șase frecvențe pentru Magic FM (Câmpulung, Reșița, Sighișoara, Tulcea, Turnu Măgurele și Târgoviște) și patru pentru Kiss FM (Gura Humorului, Medgidia, Rădăuți și Turnu Măgurele).
 • RCS&RDS vrea 14 frecvențe pentru Digi FM, în următoarele localități: Arad, Bacău, Buzău, Deva, Reșița, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Tulcea, Turnu Măgurele (Teleorman), Târgoviște și Târgu Mureș.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Ar fi fost nesimtire pe fata daca Pro ul care are licente duble in orase de la InfoPRo ar fi participat la concurs. Are si tupeul limitele lui chit ca e vorba de Pro. Sa nu uitam ca au cerut CNA ului sa faca schimb intre licentele PRo cu cele Infopro desi cele profm sint de mica putere si Infopro a fost castigat cu un program generalist pt o frecventa nationala de mare putere . Sa vedem daca CNA ul are si el limitele lui si spune "NU,dar va asteptam la concurs ".
 • Bine le-a spus-o Christian Mititelu, membru CNA. Degeaba ai tu aparatura, daca toata aparatura cu care te lauzi e folosita de amatori.:))KissFm nu merita nici o frecventa pentru ca au destul si acolo unde sunt prezenti au indobitocit destul poporu'. MagicFM n-are de ce sa se mai extinda pentru ca s-a vazut ca e un radio slab in timp. Asteptam lansarea postuluyi AC de catre Pro. Curios ca Pro-ul nu s-a bagat la acest concurs. De exemplu in Tulcea sau Slobozia de-abia se prinde pe o frecventa sau chiar lipseste.
 • Din felul in care membrii CNA ii trateaza pe cei care participa la concurs, este cat se poate de evident ca nu au nicio intentie de a imparti licente catre cei care nu vin din sfera puterii politice. Daca esti independent, nu ai sanse. S-a vazut si la impartirea licentelor tematice: toti au luat licente, in afara de cei nesustinuti politic (RCS-RDS, Canet...) La fel va fi si acum.
 • Până la urmă câte licențe vrea RCS&RDS? 10 (cum scrie mai pe la începutul articolului) sau 14 (cum scrie la sfârșit) ?

Trimite un comentariu